• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2021

17:30

OTKRIVAMO! Ovo je tajna azijskih lepotica!

Pixabay

Live TV

OTKRIVAMO! Ovo je tajna azijskih lepotica!

Podeli vest

Žene na istoku imaju svoj mali ritual - svako veče, pre spavanja, na lice nanesu malo kokosovog ulja, te mnogi smatraju da u tome leži tajna njihove lepote!

Da li ste primetili da Azijke imaju manje bora od žena sa zapada? U njihovoj kulturi se, više od 4.000 godina, kokosovo ulje koristi kao hrana, lek i sredstvo za ulepšavanje. Žene na istoku imaju svoj mali ritual - svako veče, pred spavanje, na lice nanesu malo kokosovog ulja, te mnogi smatraju da u tome leži tajna njihove lepote. Ovo ulje vremenom je postalo toliko omiljeno da je jedno od najčešće korišćenih u kozmetologiji.

Prednosti kokosovog ulja dolaze od masnih kiselina i njihovih antimikrobnih, antioksidativnih, antibakterijskih i umirujućih svojstava. Pronašli smo 10 načina da ovaj prirodni preparat iskoristite u službi lepote.

1. Skidanje šminke

Jedno od najboljih sredstava za skidanje šminke krije se upravo u ovom ulju. Stavite malo kokosovog ulja na kožu i pustite da deluje par minuta, a zatim isperite toplom vodom. Ovo sredstvo je toliko delotvorno da može da ukloni i najupornije čestice vodootporne maskare.

2. Leči zanoktice

Ako imate problema sa suvim i ispucalim zanokticama, stavite malo kokosovog ulja na ruke i rešićete se bolnih zanoktica. Naravno, ništa ne može da prođe za jedan dan.

3. Sjaj za usne

Potrošili ste omiljeni sjaj za usne? Kombinujte ostatke sjaja sa malo kokosovog ulja i dobićete sasvim nov i intenzivan sjaj, koji će pritom i lepo mirisati.

4. Prirodni dezodorans

Laurinska kiselina u kokosovom ulju ubija bakterije koje prouzrokuju neprijatan miris. Posle tuširanja namažite telo kokosovim uljem i uživajte u mekoj koži i savršenom mirisu.

5. Vizuelno produžava trepavice

Iako brojne studije tvrde da ne postoji način da se prirodno produže trepavice, kokosovo ulje pomaže da one izgledaju duže i punije. Uostalom, nemate šta da izgubite, jer ćete ih na taj način i nahraniti.

Ispiranje usta

Čarima kokosovog ulja nisu odoleli ni poznati.

- Svakog jutra uzmem kašiku kokosovog ulja i mućkam je u ustima nekoliko minuta, a zatim ga ispljunem. To je odličan način za izbacivanje toksina iz organizma - izjavila je glumica Gvinet Paltrou i dodala da tako čuva svoje zdravlje, ali i da ga koristi za negu kože.

6. Krema za brijanje

U slučaju da brijete noge, nakon pranja toplom vodom dobro ih istrljajte kokosovim uljem i biće spremne za uklanjanje dlačica. Ako se depilirate, ulje će vam dobro doći nakon tretmana - dezinfikovaće tretirana mesta, umiriti ih i nahraniti.

7. Prirodno sredstvo protiv peruti

Kokosovo ulje je prirodni antigljivični preparat i odličan je saveznik u borbi protiv peruti. Nežno utrljajte malo ulja u kožu glave, a potom pažljivo isperite.

8. Oporavlja suvu kosu

Osim što će izlečiti vašu kožu glave od perutanja, kokosovo ulje će obogatiti i oporaviti suve vlasi. Frizeri preporučuju da kokosovo ulje uključite kao tretman pre svakog pranja kose. Za tanku i zdravu kosu dovoljno je samo nekoliko kapi, dok za oštećenu i kovrdžavu kosu slobodno uzmite veću količinu i pažljivo utrljajte. Sačekajte sat vremena, a zatim isperite uz pomoć šampona.

9. Umesto silikonskih kapi

Ukoliko želite da smirite vaše neposlušne kovrdže, utrljajte pola kašičice kokosovog ulja u ruke i nanesite na kosu, a potom je oblikujte po želji.

10. Prirodna pasta za zube

Pomešajte kokosovo ulje sa sodom bikarbonom i dobićete odličnu prirodnu pastu za zube. U smesu možete dodati i malo (sitno) seckanih listića nane, radi svežeg daha.

Kako sprečiti opadanje kose?




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija