• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2023

08:22

Da li znate šta je Haron? Meteorolog i direktor AMSS otkrili: Zbog ovoga su paklene gužve na granicama u ovo doba godine! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Da li znate šta je Haron? Meteorolog i direktor AMSS otkrili: Zbog ovoga su paklene gužve na granicama u ovo doba godine! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti Info jutra na našoj televiziji su Ivan Ristić, meteorolog i Nebojša Mandić, komercijalni direktor AMSS, na kojoj govore o gužvama sa kojima su se srpski turisti susreli na putu ka Grčkoj.

Meteorolog Ivan Ristić otkrio je zašto sinoć skoro niko nije mogao da spava. Posredi je, kaže, tropska noć.

- U Beogradu je minimalna temperatura bila 25 stepeni, pred zoru 27-28 stepeni. Oni koji nisu uključivali klimu, nisu mogli da se rashlade. Kada je velika vlaga, znoj sa nas ne može da ispari i mi ne možemo da se ohladimo. na toj temperaturi i toj vlagi, ne možemo da razmišljamo. Kada je takva vlaga, mi imamo osećaj da je 3 stepena više - istakao je Ristić i dodao:

- Idealna temperatura za spavanje je 24-25 stepeni. Kada je temperatura 20 stepeni, to je za nas hladno, ali je interesantno to da se tada gube kalorije. Da se rashladimo, najbolje je ostaviti mokar peškir oko vrata, a možemo da stavimo noge u lavor. -

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Ivan Ristić

Bogorodica - Evzoni

- To se dešava na smeni, na polovini meseca, bilo koja smena turista da se desi tog datuma, velike su gužve. Naši turisti kreću ili vikendom ili 15. u meseca. Zbog toga su prethodnog vikenda bile velike gužve. Moj neki savet je da pored frekfentnih graničnih prelaza, koristimo i manje frekventne poput Prohor Pčinjskog. Jutros su zadržavanja oko 45 minuta - istakao je Neboša Mandić iz AMSS.

- U ovom periodu godine najopterećeniji su Preševo i Evzoni, zbog turskih turista koji se vraćaju iz Evrope - otkrio je Mandić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nebojša Mandić

Haron - novi vreli talas

- Novi naziv toplotnog talasa je Haron. Lucifer je jezgro vrelog vazduha koji stoji i ne pomera se, trajaće sve do 26. jula, a ovi pikovi imaju posebne nazive. Očekujemo u Rimu sutra rekordne temperature, preko 42 stepena - kaže Ristić.

O čemu su sve naši gosti govorili, pogledajte u Info jutru.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija