• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.08.2023

08:29

U našoj zemlji nema ozbiljnih kriminalnih klanova! Država se jasno opredelila da stane na put organizovanoj mafiji! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

U našoj zemlji nema ozbiljnih kriminalnih klanova! Država se jasno opredelila da stane na put organizovanoj mafiji! (VIDEO)

Podeli vest

Novinar Mladen Mijatović, stručnjak za bezbednost Gordana Mišev i novinar Milan Dudvarski u gostovanju na Informer TV govorili su o temi krvavih obračuna između kavčana i škaljaraca.

Nekada je delovalo nemoguće da dva mala naselja, komšije, postanu neprijatelji, a danas ceo svet zna za kavčane i škaljarce, koji su brzo zakoračili u krvne osvete. 

- Nakon devet godina teško je reći šta je pravi uzrok sukoba između te dve grupe, ali znamo da je tada nestalo 200 kilograma kokaina, kada je došlo do prvog sukoba tačnije prvog ubistva, a nakon toga je oko 100 osoba ubijeno u tom sukobu. One su ubijane i u Srbiji i u Crnoj Gori, ali i regionu i čak širom sveta - ističe Mijatović.

Urednik rubrike Crna hronika u Informeru Milan Dudvarski kaže da su se u sukobima ove dve grupe prekršili određeni kodeksi, koji su se smatrali osnovnim. 

- Mislim da ta dva naselja imaju više stanovnika nego Crna Gora, kažem to u šali, jer vidimo koliko je tu ljudi uključeno u tim sukobima. Kod njih postoje određeni kodeksi, ukoliko zajedno radimo, neko ne može da ukrade, ali ukoliko dođe do krađe to je prekršaj kodeksa koji mora da se kazni. Razgovor sa policijom je smrtni greh kod njih. Kod njih se uplelo mnogo problema, poput sviđa mi se nečija devojka i tako banalnih stvari. Nikada se nije dešavalo pre da se raznese nečiji grob, ali to se kod njih desilo u Crnoj Gori, jer to se prosto ne radi - kaže Dudvarski.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Dudvarski dodaje da su se pre sukobi rešavali na drugi način. 

- Upletene su mnoge stvari, ali imaju mnoge vrednosti koje opadaju u društvu, pa tako i kod njih. Pre su momci sa asfalta rešavali probleme pesnicama, a ovako rade obično slabiji ljudi. Kod nas imamo i Belivuka i Marka Miljkovića koji su se rešavali svojih protivnika tako nemilosrdno da toga nema ni u Meksiku - ističe Dudvarski.

Mladen Mijatović ističe da nakon hapšenja velike organizacione kriminalne grupe u Srbiji nema više ozbiljnih kriminalnih grupa. 

- Kriminal ne priznaje granice, nacije i nacionalnosti! Kriminalci sarađivali su aktivno, i njima je svejedno iz koje države ili grada dolaze, oni se jednostavno baze nezakonitim poslovima i svejedno im je da li su žrtve jedne, druge ili treće nacionalnosti. Ono što je važno, da nakon hapšenja grupe čije su vođe Belivuk i Miljković, kao i ekipe sa Vračara,  u našoj zemlji nema ozbiljnih klanova da egzistiraju, tako da nemamo tih krvavih obračuna. To je znak da se država jasno opredelila da stane na put organizovanom kriminalu i mafiji - kaže Mijatović.

Dudvarski ističe da nakon hapšenja Belivuka nismo imali ubistva u mafijaškom smislu. 

- 4.februara 2021.godine je uhapšena ova kriminalna grupa, i posle toga nismo imali ubistva u smislu mafijaških obračuna. Čim su svi oni pohapšeni, nismo imali problem. Vođa vračarske grupe je uhapšen u Dominikani, ali je ubrzo pušten, i niko ne zna gde je, isto tako i Zvicer - kaže Dudvarski. 

Mijatović se nadovezao i istakao da je postojala veza između Džonija sa Vračara, koji je vođa vračarske grupe, i ubistva predsednika Haitija. 

- Spekulacija je da je Džoni sa Vračara učestvovao u ubistvu predsednika Haitija. Ta informacija se provlačila kroz medije - rekao je Mijatović.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Stručnjak za bezbednost Gordana Mišev kaže da bez obzira na hapšenja ratovi klanova će se nastaviti.

- Ne zove se to džabe organizovani kriminal, i tu su upletene određene službe. Svako ubistvo vezujemo za ova dva klana, mi zadnjih 10 godina imamo malo malo pa ubistvo neko u Španiji. Većina Srba koji žive u Španiji su usko povezani sa kriminalom. Može da se uhapsi Belivuk, Zvicer i svi, ali ratovi klanova će trajati - kaže Mišev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija