• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.08.2023

09:52

Pismo parlamentaraca usmereno je protiv Srbije! Oni žele da budemo istrebljeni! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Pismo parlamentaraca usmereno je protiv Srbije! Oni žele da budemo istrebljeni! (VIDEO)

Podeli vest

Politički analitičar Miljan Jovićević, političar i potpredsednik SRS Miljan Damjanović i Zoran Milisavljević, iz Instituta za političke nauke, u gostovanju na Informer TV govorili su o aktuelnoj temi Kosova i Metohije, kao i o pismu evroparlamentaraca.

Pismo 56 parlamentaraca upućeno čelnicima Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i EU, a suštitinski je usmereno protiv Srbije, jer se u njemu navodi da je dobar samo onaj ko bi pristao na priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Politički analitičar Miljan Jovićević istakao je da oni koji su na čelu ovog pisma nemaju dobar kredibilitet.

- Ovde imamo više faktora. Jedan bitan je naš pristup Republici Srpskoj, to je trn u oku zapadu. Mogli ste videti potpisnike tog pisma, a to je 56 njih, na čelu sa Ališom Kerns. Oni su davno izgubili kredibilitet, kada je Ališa optužila Srbiju iznela je niz neistina, poput one da smo krijumčarili oružje na Kosovu i Metohiju. Ono što naša država radi, i moram da je pohvalim, jer to niko nije radio, a to je medijski praćeni događaji i da imamo svoj medijski lobi - kaže Jovićević.

Foto: Zoran Sinko

 

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović ističe da je do pritiska od strane zapada na Srbiju došlo, jer mi podržavamo naš narod širom regiona. 

- Mi Srpski radikali nismo opozicija narodu, a u ovom trenutku smo svesni da moramo da se ponašamo odgovorno i da pružimo podršku presedniku Srbije. Ovim pismom se vrši pritisak na njega, i na kompletan srpski narod. To se desilo jer podržavamo naš narod, nismo uveli sankcije Rusiji, pružamo podršku našem narodu u Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori - rekao je Damjanović i dodao:

- Ališa Kerns juče nije odgovorila na pitanje šta dobija što optužuje Srbe za Kosovo i Metohiju, ona je prećutala, a to je znak odbravanja, znači da neki lobi stoji iza nje. Ališu Kerns ne treba gledati da predstavlja samo englesku diplomatiju, već i američku. To pismo izgleda kao da ga je pisao Aljbin Kurti. Mi podržavamo predsednika, iako se možda ne slažemo oko svega, mi podržavamo narod i predsednika jer je važno da sada ostanemo složni.

Zoran Milisavljević iz Instituta za političke nauke kaže da je rad predsednika Srbije doveo do jačanja spoljne i nacionalne politike naše zemlje.

- Ne bih se vezao za 56 parlamentaraca koji su potpisali, pogledao bih širu sliku. Jasan je njihov pritisak koji rade na ovaj način. Pre nije postojala nacionalna i spoljna politika, a sada su oni primetili da radom našeg predsednika ona raste i jača. Imamo preko 50 političkih aktera koji su moćni u odluci šta sme, a šta ne sme. U ovom vremenskom periodu nije uspelo da se postakne ono što su oni zamislili, a to je da Kosovo i Metohija bude nezavisna - kaže Milisavljević.

Milisavljević kaže da je njihov cilj da nas istrebe sa teritorije Kosova i Metohije.

- Srbija se stavlja u kontekst aktera koji eskalira. Nije moglo da se reaguje na Prištinu zbog stravičnih nedela nad našim stanovništva. Oni su želeli da naprave da mi budemo manjina u našoj južnoj pokrajini, i opet mi kao manjima njima smetamo. Znači oni žele da nas istrebe sa Kosova i Metohije - kazao je Milisavljević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija