• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

10:19

Prigožinova pogibija šokirala svet! Ko je kriv za smrt vođe Vagnera? (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Prigožinova pogibija šokirala svet! Ko je kriv za smrt vođe Vagnera? (VIDEO)

Podeli vest

Gosti na Informer TV potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović, analitičar Branko Nadoveza i novinar Nenad Matejić analizirali su pad aviona u kom je bio Jevgenij Prigožin, ali i navodnu Putinovu umešanost u smrt vođe Vagnera.

Potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović navodi da sve izgleda kao da je Putin likvidirao Prigožina, ali bi to bilo jako amaterski od strane ruskog predsednika samo dva meseca posle puča.

- Okolnosti su takve da izgleda kao da je Putin likvidirao Prigožina, ali bi to bilo jako amaterski od strane ruskog predsednika samo dva meseca posle puča. Avion je putovao iz Moskve do Sankt Peterburga, a Prigožin je zapravo trebao da napusti zemlju. Prigožinova smrt je uzburkala svetsku javnost i bićemo izloženi međunarodnim medijima i njihovim konstantnim spekulacijama o smrti Prigožina - objasnila je Paunović.

Naučni analitičar Branko Nadoveza smatra da je pad aviona bila puka nesreća i da je mogla da se desi bilo kome.

- Prigožin je bio patriota pre svega i sve milione koje je posedovao ulagao je u Rusiju. Smatram da je pad aviona puka nesreća i da je bilo kome mogla da se desi. Prigrožinovi stavovi su se kosili sa vlašću iz Kremlja i zato je došlo do pobune. Putin sa jedne strane želi da pripoji Ukrajinu Rusiji i pomogne narodu, a sa druge strane je pod uticajem opasnih najbogatijih ljudi u Rusiji - istakao je Nadoveza.

Foto: Peđa Milosavljević

Nenad Matejić, Branko Nadoveza i Snežana Paunović

Novinar Informera Nenad Matejić je ispričao da pobuna protiv predsednika koji ga je smatrao bliskim prijateljem je možda dovela do Prigožinove smrti.

- Putin je rekao da je Prigožin izdao njega i Rusiju, kada je hteo da izvede vojni puč i državni udar. Lukašenko je Prigožinu objasnio da je prevaren, da je krenuo u pobunu protiv predsednika, jer je mislio da je kamp Vagnera raketirao Vladimir Putin. Pobuna protiv predsednika koji ga je smatrao bliskim prijateljem je možda dovela do njegove smrti - objasnio je Matejić.

Celu emisiju i sve detalje možete videti u videu ispod.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Radun tvrdi: Prigožina su ubile zapadne službe, nema sumnje! (VIDEO)
Live TV

Radun tvrdi: Prigožina su ubile zapadne službe, nema sumnje! (VIDEO)

Šef ruske paravojske Jevgenije Prigožin poginuo je pri padu aviona u ruskoj Tverskoj oblasti, a ova vest odjeknula je svetom. Da li je Prigožin zaista mrtav i ko stoji iza pada aviona u Info Jutru analizirali su profesor Univerziteta u Prištni Boris Bratina, analitičar Branko Radun, diplomata Branko Branković i novinarka Informera Dragana Milenković.

24.08.2023

09:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17