• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

14:05

Prigožinova smrt ima potpis ukrajinskih i stranih službi! Veoma je mala verovatnoća da je Moskva naručila ubistvo! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Prigožinova smrt ima potpis ukrajinskih i stranih službi! Veoma je mala verovatnoća da je Moskva naručila ubistvo! (VIDEO)

Podeli vest

Ko je imao korist, a ko štetu od smrti Jevgenija Prigožina i ko ga je ubio, u Temi dana komentarišu Branko Pavlović, stručnjak za geopolitiku, Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam i Dragoljub Kojčić, politički filozof.

Dva dana nakon pada aviona u kome je Prigožin bio pojavila se i informacija da su dvoje ljudi, muškarac i žena, navodno pregledali avion s namerom da ga kupe. U medijima se nakon toga pojavila spekulacija da su upravo oni mogli da postave eksploziv u letelicu.

- Ne deluje realno, ali mnogo u ovom slučaju ne deluje realno. Ovde je reč o velikom slučaju propusta. Linio ih je pre svega Prigožin., Mi ne znamo ko je ubio Prigožina, ali verujem da Putin ne bi izlazio u javnost da nema te podatke. Verujem da Prigožinova smrt šteti stabilnosti Rusije. Videli smo da je najjasniju poruku posalo Kadirov, o njemu kao prijatelju i nacionalnom gubitku. Ne verujem u tehnički kvar koji nije izazvan tuđim činjenjem, ne verujem u PVO, verujem u postavljanje eksploziva. Ne verujem ni u lažiranje smrti - rekao je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

Foto: Informer TV

 

Malo je verovatno da je atentat naručen iz Moskve, naveo je geoploitički analitičar Pavlović.

- Najmanja je verovatnoća da je kvar, a najveća verovatnoća je da je likvidiran. U trenutku kada se održava samit BRIKS-a, Putinu nikako ne odgovara Prigožinova smrt. Ta ideja da je došlo iz Kremlja, to mi je najmanje verovatno. Da su hteli, birali bi drugi dan. Ono gde se ja ne slažem sa Džeavadom, mislim da to neće imati veliki uticaj na Rusiju. Možemo očekivati da se značaj Vagnera potisne u nedeljama pred nama - istakao je Branko Pavlović. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Rusija nije naručilac ubistva

Iako se prvo pomislilo da iza likvidacije stoji Vladimir Putin, to verovatno nije tako, smatraju naši gosti.

- Masa stvari ne mora uvek da ima jednoznačno ukazivanje ko bi ili šta bi mogao da bude uzrok. Šerlok Holms kaže: Kad se desi neko ubistvo, najverovatnije u prvi mah nije onaj na koga se pomisli da je počinio ubistvo -  kazao je Dragoljub Kojčić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Ruskom lideru ovakva vrsta likvidacije ne ide na ruku, a ova likvidacija liči na neke ranije.

- Ovo ima potpis zapadnih obaveštajnih službi i ukrajinskih službi koje rade ovakve operacije: od Krimskog mosta, dizanje u vazdu Darje Dugine, sve to ima političku konotaciju. On je ubijen, smatram da je to definitivna člinjenica i smatram da će iz toga rukovodstvo Rusije izvlačiti dalje činjenice. Mislim da Putinu ne odgovara ovakva vrsta likvidacije - rekao je Galijašević.

- To nisu prijatelji Putina, to nisu prijatelji Rusije, nisu čak ni prijatelji Vagnera. Što se tiče neprijatelja Rusije, imate ih unutrašnjih i spoljašnjih. Ima ih onih koji se suprotstavljaju vlasti, ali imate ih i u privrednom sektoru - zaključio je Kojčić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija