• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2023

12:42

(VIDEO) Sergej boluje od teške bolesti! Majka otkrila potresne detalje, a njegov brat žali što ne može da igra fudbal sa njim!

Pedja Milosavljević

Live TV

(VIDEO) Sergej boluje od teške bolesti! Majka otkrila potresne detalje, a njegov brat žali što ne može da igra fudbal sa njim!

Podeli vest

Sergej Petkov pati od teške bolesti spina bifide, to je rascep kičmenog stuba koji može uključivati paralizu mišića, gubitak senzibiliteta, infekcije, gubitak kontrole nad ekstremitetima i rizik od slabijeg mentalnog razvoja. Kako izgleda život sa tom bolešću objašnjavaju majka Vesna Petkov, brat Aljoša i fizijatar Danijela Vučević u Info danu na Informer Tv.

Sergejeva majka Vesna Petkov otkriva da se jako uplašila kada je saznala da njen sin pati od spina bifide i da su proveli šest meseci u bolnici posle rođenja kada mu je ugrađena pumpica u koja omogućava život.

- U trudnoći rezultati rutinske analize pokazali su da Sergej pati od spina bifide i tada sam se jako uplašila. Spina bifida se najčešće otkriva ultrazvukom u 20-toj nedelji života, jer zamućenost plodove vode može da pokazuje na neki problem, jer beba nema dovoljno kiseonika u stomaku. Kada se rodio mogli smo da vidimo rascep na kičmenoj moždini i lekari su ga hitno zbrinuli na Tiršovoj. Sergej i ja nakon rođenja proveli smo oko šest meseci u bolnici i tada su ugradili pumpicu koja mu omogućava život - rekla je Vesna Petkov.

Foto: Pedja Milosavljević

Vesna Petkov

 

Majka Vesna apeluje na sve ljude da mogu da se priključe borbi za Sergeja tako što će mu biti obezbeđen lift u zgradi.

- Od prvog dana smo se ja i suprug borili za njega i uvek ćemo da se borimo. Apelujemo na sve ljude da mogu da se priključe ovoj borbi za Sergeja, tako što će nam se obezbediti lift u našoj zgradi na Čukarici - poručila je Vesna Petkov.

Foto: Pedja Milosavljević

Sergej Petkov

 

Naša gošća fizijatar Danijela Vukičević kaže da je podrška bolesnoj deci od velike važnosti.

- Sergejevi roditelji su došli kod mene izbezumljeni i nisu znali šta da rade. Vesna je uvek dovodila Sergeja na terapije sređena i našminkana, jer je htela da se vidi da Sergej ima lepu majku. Podrška bolesnoj deci je najbitnija, jer oni ne mogu sami da se izbore bez pomoći i potpore porodice, a oporavak zavisi od stepena oštećenja i količine podrške koju pruža porodica - kazala je Vukičević.

Foto: Pedja Milosavljević

Vesna Petkov, Aljoša Petkov i Danijela Vukičević

Jedanestogodišnji brat bolesnog Sergeja Aljoša Petkov kaže da je jednom prilikom spasio život bratu i da mu je žao što ne može da igra fudbval i košarku sa njim.

- Kada sam bio mali bratu je ispala cev za kiseonik, a ja sam upozorio roditelje da se nešto desilo i tako mu spasao život. Skoro svakodnevno provodimo vreme zajedno i igram se sa Sergejem, jedino mi je žao što sa bratom ne mogu da igram košarku i fudbal, ali to je život - kazao je Aljoša.

Ovu potresnu emisiju možete pogledati u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija