• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2023

08:37

Orban zagrmeo: Ako budete pipnuli Južni tok, Mađarska i Srbija kreću u rat! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Orban zagrmeo: Ako budete pipnuli Južni tok, Mađarska i Srbija kreću u rat! (VIDEO)

Podeli vest

Viktor Orban je u skorašnjem intervjuu izjavio da su Mađarska i Srbija posle dizanja u vazduh gasovoda "Severni tok“, upozorile da će oštećenje rute za dopremanje ruskog gasa smatrati povodom za rat. O ovoj temi razgovarali su u Info jutru prof. dr Miroslav Bjegović i stručnjak za međunarodnu bezbednost Nikola Antić.

Prof. dr Miroslav Bjegović kaže da je miniranje "Severnog toka" bilo namerno, a ako se nešto desi "Južnom toku" to bi bio direktni udar na Mađarsku i Srbiju i povod za rat. Ove dve zemlje ne odgovaraju interesima Zapada, jer Vučić i Orban ne žele da pokleknu pod pritiscima Zapada.

- Premijer Mađarske Viktor Orban je skoro izjavio da da će zadiranje na rute koje koriste za dopremanje ruskog gasa Mađarska i Srbija smatrati povodom za rat. Izjava premijera Mađarske nije samo mišljenje te zemlje, već mnogih zemalja u Evropi. Miniranje "Severnog toka" je bilo namerno, a ako se nešto desi "Južnom toku" to bi bio direktni udar na Mađarsku i Srbiju. Ako ne bude energenata doći će do pobune protiv aktuelne vlasti, što je cilj Zapada. Mađarska i Srbija ne odgovaraju interesima Zapada, jer Vučić i Orban ne žele da pokleknu pod pritiscima Zapada - kazao je Bjegović.

Foto: Pedja Milosavljević

Nikola Antić i Miroslav Bjegović

Nikola Antić stručnjak za međunarodnu bezbednost ističe da Orban brine o svom narodu i ne želi da se složi sa zapadnim mišljenjem i da  Srbija hoće da ostane saveznik sa Putinom.

- Viktor Orban vodi suverenističku politiku i on brine o svom narodu i ne želi da se složi sa zapadnim mišljenjima. Vučić ne želi da uvede sankcije Rusiji i Srbija hoće da ostane saveznik sa Putinom, u ovim otežanim uslovima. U Evropi vlada socijalni haos i protesti, a mnoge firme propadaju i narodu nije im potreban manjak energenata - rekao je Antić. 

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija