• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

08.09.2023

17:00

Autor "Južnog vetra": "Odrastao sam u udžerici i imao poljski ve-ce"! Avramović otkrio detalje svog problematičnog detinjstva! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Autor "Južnog vetra": "Odrastao sam u udžerici i imao poljski ve-ce"! Avramović otkrio detalje svog problematičnog detinjstva! (VIDEO)

Podeli vest

"Posle završene srednje škole shvatio sam da nešto moram da promenim u životu jer nisam hteo da završim kao neki moji drugari", ispričao je Miloš Avramović.

Miloš Avramović kaže da je odrastao u udžerici i da je imao poljski ve-ce! Reditelj filma i serije "Južni vetar" u petak je bio gost emisije "Klapa" na Informer TV gde je sa voditeljom Sašom Kostićem pričao o svom detinjstvu, problematičnim tinejdžerskim danima, ali i koji su mu planovi nakon završetka snimanja trilogije o Petru Marašu.

- Rođen sam u Zemunu gde sam do svoje šeste godine živeo sa roditeljima i bratom, u skromnim uslovima. Moji roditelji su se u tom periodu baš mučili. Živeli smo u nekoj udžerici i imali smo poljski ve-ce. Do šeste godine sam "uživao" u tim specifičnim mirisima iz dovrišta koji su dopirali iz takvog toaleta jer nismo imali pravi - počeo je priču Avramović i otkrio da ga je kao bebu krstio patrijarh German:

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Reditelj Miloš AVramović

- Kao tromesečnu bebu vodili su me da me krste u Sabornoj crkvi. Moja baka, koja je bila veliki vernik u jednom trenutku je u dvorištu crkve ugledala patrijarha Germana. prišla mu je, poljubila mu ruku i zamolila ga da me krsti. On je pristao i tako se dogodilo da me baš on krsti.

Reditelj kaže da se kasnije sa porodicom preselio u Mirijevo gde je doživeo mnoge lepe, ali i teške životne situacije.

- Bio je to period devedesetih i sankcija, teško smo živeli jer smo bili sirotinja. U tim tinejdžerskim danima sam bio buntovan. Krao sam kasetofone i sa drugarima bežao iz škole. Neki drugari su se i drogirali i vrlo mladi umirali. Sa svojih 14 godina bio sam na mnogo sahrana, bilo mi je teško i danas imam traume zbog toga. Nikome ne bih preporučio da beg od problema traži u narkoticima ili delikvenciji - ispričao je reditelj i dodao da nije želeo da krene stranputicom:

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Reditelj Miloš Avramović i voditelj Saša Kostić

- Nikada me nije privlačilo da uzimam drogu, a posle završene srednje škole shvatio sam da nešto moram da promenim u životu i da neću da završim kao neki moji drugari. Upisao sam istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali brzo uvideo da to nije za mene. Odustao sam od toga i upisao režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Da mi je tada neko rekao da ću da se bavim filmom, smejao bih mu se.

U videu na kraju teksta pogledajte ceo intervju sa rediteljem Milošem Avramovićem:

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17