• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

08:57

Srbija piše istoriju! Naši sportisti pokazali da smo najbolji na svetu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Srbija piše istoriju! Naši sportisti pokazali da smo najbolji na svetu! (VIDEO)

Podeli vest

Dan posle velikih uspeha za Srbiju koje su nam doneli naši sportisti, na Informer Tv razgovarali smo sa bokserom Markom Nikolićem, teniskim stručnjakom Dejanom Kojićem, tekvondo trenerom Draganom Galetom Jovanovićem, Zoranom Šećerovim sportskim novinarom i našim novinarom Rankom Čabarkapom.

Dejan Kojić teniski stručnjak kaže da su sportisti i Novak ogromno blago koje Srbija ima i da moramo da koristimo naš talenat koji imaju deca i da je naša obaveza da ih uputimo na sport.

- Svi naši sportisti su ogromno blago koje Srbija ima. Novak je ispisao istoriju sa osvajanjem 24-tog Grend slema u Njujorku i tako definitivno postao najbolji teniser svih vremena. Moramo da koristimo naš talenat koji imaju deca i naša obaveza je da ih uputimo na sport, iako je teško, roditelji trebaju da se odriču da bi dete postalo šampion - iskazao je Kojić.

Foto: Zoran Sinko

Dejan Kojić

 

Sportski novinar Zoran Šećerov navodi da Novak igra tenis na vrhunskom nivou i svet koliko god da mu nije naklonjen moraće jednom da prizna da je najbolji ikada. Srbija je po našim sportistima poznata u svetu i da trebamo da budemo ponosni na njih pobedili oni ili ne.

- Novak najbolji ikada, ne samo zbog svojih uspeha već i zbog toga što se nikada nije odrekao državljanstva, iako su mu nudili da postane državljanin strane zemlje, ali Novak je bio i ostao Srbin. On igra tenis na vrhunskom nivou i svet koliko god da mu nije naklonjen moraće jednom da prizna da je najbolji ikada. Kada pričamo o košarkašima, tu ima dosta problema koje treba rešiti, iako smo zemlja košarke. Po našim sportistima smo poznati u svetu i to treba ceniti i trebamo da budemo ponosni na njih pobedili oni ili ne - objasnio je Šećerov.

Foto: Zoran Sinko

Zoran Šećerov

 

Dragan Gale Jovanović ističe da je u sportu bitno da postoji timski duh i borba za večni uspeh i da je Srbija prepoznatljiva po sportu kao i da trebamo da bodrimo i ulažemo u naše sportiste.

- Đoković je najbolji u istoriji jer su ga dodatno prethodnih godina ometali u njegovom putu ka vrhu ali on je sve to izdržao i postao šampion. U sportu je bitno da postoji timski duh i borba za večni uspeh, jedan igra za sve, a isto tako svi igraju za jednoga. Srbija je prepoznatljiva po sportu i trebamo da bodrimo i ulažemo u naše sportiste - rekao je Jovanović.

Foto: Zoran Sinko

Dragan Gale Jovanović

 

Ranko Čabarkapa govori o tome da je ogroman uspeh koji su doneli Srbiji naši sportisti, odbojkaši i fudbaleri su pobedili, Novak koji je osvojio US Open, a da su košarkaši su postali vicešampioni sveta.

- Ogroman uspeh koji su doneli Srbiji naši sportisti prethodnog dana, odbojkaši i fudbaleri su pobedili, Novak je osvojio US open, a košarkaši su postali vicešampioni sveta. Ostao je žal što nismo uzeli zlato u košarci, ali smatram da su momci bili borbeni do kraja iako smo igrali sa manje igrača - kazao je Čabarkapa.

Foto: Zoran Sinko

Ranko Čabarkapa

Bokser Marko Nikolić kaže da čestita svim sportistima na uspehu i da su pobede bitne za našu zemlju i smatra da je Đoković vanzemaljac i nezaustavljiv.

- Čestitam svim našim sportistima na uspehu jer ovo je jako bitno za našu zemlju. Mislim da je Novak Đoković vanzemaljac, on je nezaustavljiv, uvek su pokušavali da ga zaustave ali nikada nisu uspeli i on im je to Nole vratio sa kamatom - objasnio je Nikolić.

Foto: Zoran Sinko

Marko Nikolić

Naš sagovornik dodaje i da je predstavljanje Srbije najbolji osećaj na svetu i da ne treba niko da osporava uspeh naših sportista.

- Ja sam predstavljao državu i smatram da je taj osećaj najlepši na svetu. Što se tiče košarkaša, odbojkaša i fudbalera, svaka im čast jer neki koji su sedeli u fotelji osporavaju uspeh naših sportista a oni su svojom hrabrošću doneli radost zemlji - zaključuje Nikolić.

Celu emisiju o supehu naših sportista pogledajte ispod:

 

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15