• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2023

15:01

Da li Srbija treba da legalizuje prostituciju? Zemlja bivše Jugoslavije zaradila 30 miliona evra od najstarijeg zanata! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Da li Srbija treba da legalizuje prostituciju? Zemlja bivše Jugoslavije zaradila 30 miliona evra od najstarijeg zanata! (VIDEO)

Podeli vest

O tome da li treba da se legalizuje prostitucija u Srbiji i koje su posledice eventualnog uvođenja tog zakona govorili su na Informer Tv Blažo Marković predsednik pokreta "Novi ljudi, nova nada Srbije", PR i novinar Aleksa Marković i advokat Nebojša Perović.

Blažo Marković predsednik pokreta "Novi ljudi, nova nada Srbije" govori o tome da su seksualni radnici su radnici kao i svaki drugi i da je prostitucija bila legalizovana još u Kraljevini Jugoslaviji.

- U Kraljevini Jugoslaviji je bila legalizovana i marihuana i prostitucija, nema razloga da ne bude opet legalizovana. Seksualni radnici su radnici kao i svaki drugi, a u našem pokretu smo odredili ljude koji će se baviti legalizacijom prostitucije - kazao je Marković.

Naš sagovornik dodaje i da Srbija treba da se ugleda na Sloveniju koja je zaradila preko 30 miliona evra samo od prostitucije, da bi država imala prihode od ove delatnosti.

- Slovenija je uspela da legalizuje seksualne radnike i zaradila je preko 30 miliona evra samo od prostitucije u 2019-toj godini. Srbija treba da se ugleda na Sloveniju i da usvoji zakon o legalizaciji, jer ovde imamo seksualne radnike koji nisu pod nadzorom države i lekara, a i država nema prihoda od ove delatnosti - rekao je Marković.

Foto: Zoran Sinko

Blažo Marković

 

PR i novinar Aleksa Marković navodi da bi se legalizaciom povećao broj seksualnih radnika i da je pitanje da li se te osobe bave prostitucijom svojom voljom ili su prisiljene na to.

- Smatram da bi se povećao broj seksualnih radnika pojavom legalizacije. Mi moramo prvo da utvrdimo da li se osobe bave prostitucijom svojom voljom ili su prisiljene na to. Kada se legalizuje prostitucija niko nam ne garantuje da će osobe koje se bave time raditi to slobodnom voljom - naglasio je Aleksa Marković.

Foto: Zoran Sinko

Aleksa Marković

 

Advokat Nebojša Perović tvrdi da ako bude došlo do legalizacije prostitucije  mnoge mlade devojke bi se odlučile za ovaj posao.

- Novčana i zatvorska kazna je određena za korisnike i pružanje usluga, kao i za posrednike tj. makroe. Smatram da mi kao društvo nismo spremni na ovaj korak, jer ako bi došlo do legalizacije prostitucije mnoge mlade devojke bi se odlučile za ovaj posao - napomenuo je Perović.

Foto: Zoran Sinko

Nebojša Perović

 

Prema rečima našeg sagovornika legalizacija prostitucije bi išla u prilog samo trgovcima ljudima i navodi da ako se već legalizuje prostitucija što ne bi i prodaja droge.

- U pravnom sistemu smo imali veliki broj slučajeva gde su devojke zatočene od strane makroa i trgovaca ljudima, a legalizacija bi išla samo u prilog takvim ljudima. Novac se zarađuje i prodajom droge i krađom, a pravo pitanje je da li hoćemo i to da legalizujemo da bi država zaradila - objasnio je Perović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija