• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.10.2023

10:25

Ukrajinska ofanziva bila je velika greška! Zoronjić: Cilj ofanzive bio je da se pokaže Americi gde se troši njihov novac!

Informer

Live TV

Ukrajinska ofanziva bila je velika greška! Zoronjić: Cilj ofanzive bio je da se pokaže Americi gde se troši njihov novac!

Podeli vest

Ekspert Majkl Pen u članku za Biznis insajder navodi da nesposobnost Oružanih snaga Ukrajine da napreduju na frontu i efikasno iskoriste zapadnu moć ukazuje upravo na slabost NATO taktike u savremenim ratovima.

Pen navodi da ukrajinske nevolje mogu biti upozorenje šta se sve može dogoditi ako se NATO alijansa bude borila bez dovoljne vazdušne i materijalno-tehničke opreme. O tome ovog jutra razgovaramo sa našim gostima: novinarom Slobodanom Samardžijom i predsednikom UO Omladinske mreže Srbije, Emilom Zoronjićem.

Novinar Slobodan Samardžija smatra da je američki strah već proradio. Oni već znaju šta će Kina da radi, ali njih plaši Severna Koreja.

Foto: Pedja Milosavljević

Slobodan Samardžija

-Amerika nema osećaj šta znači braniti se. Oni se nikada nisu branili, već su samo napadali. Mnogo veća energija ulaže se kada se vi branite nego kada napadate, a Amerika to ne može da razume. Amerika i treba da se plaši. Ako kreću na snagu, moraju da znaju da će neko da odgovori - rekao je Samardžija.

Emil Zoronjić, predsednik UO Omladinske mreže Srbije rekao je da NATO ne bi dozvolio sebi da krene u ofanzivu bez podrške iz vazduha. On smatra da je sama ta hipoteza koja je postavljena u tekstu upitna.

Foto: Pedja Milosavljević

Emil Zoronjić

-Postavlja se pitanje zašto se krenulo u ofanzivu. Zašto je ukrajinska vojska krenula u ofanzivu bez podrške iz vazduha? Zato i jeste pretrpela velike gubitke u septembru. Da su napali na drugačiji način, ne bi imali tolike gubitke. Ne može se krenuti u ofanzivu sa 20 tenkova, ako ih čekate još 300. Izginulo je previše ljudi. Imamo finansiranje ukrajinske vojske, obuku vojnika, ali u ovom trenutku se pokazalo da ofanziva nije krenula tada kada je trebalo. Bilo je bitno da se Americi plasira da se taj novac ne plasira uludo. Amerika šalje novac, zato očekuje akcije na terenu- objasinio je Zoronjić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija