• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2023

10:32

Amerika nema para da dalje finansira rat u Ukrajini! Sve više zemalja okreće leđa Zelenskom! (VIDEO)

Informer

Live TV

Amerika nema para da dalje finansira rat u Ukrajini! Sve više zemalja okreće leđa Zelenskom! (VIDEO)

Podeli vest

Predviđanja Zelenskog ubrzo nakon početka rusko-ukrajinskog sukoba da bi se svet mogao zamoriti ratom ovih dana dobijaju potvrdu, uprkos uveravanjima Amerike i Evrope da će uz Kijev ostati dokle god bude potrebno.

Ukrajinska kontraofanziva ne ide po planu i naoružavanje kasni. Na ovu temu u "Info jutru" razgovaramo sa novinarem Žarkom Rakićem i predstavnikom Centra za društvenu stabilnost Markom Blažićem. 

Novinar Žarko Rakić rekao je da Zapadu postaje finansijski neizdrživo da na ovaj način pomaže Ukrajinu.

Foto: Pedja Milosavljević

Žarko Rakić

-Predizborna kampanja u SAD je već počela. Usvajanje budžeta za sledeću godinu u Americi je već počelo. Najdeblji kraj će izvući Ukrajina. Njihova kontraofanziva je upala u ćorsokak. Zapad više nema novca za Ukrajinu, a mir je veoma daleko. Rat je ušao u fazu gde vam se čini da bi mogao da bude okončan pobedom jedne ili druge strane. To je teško očekivati. Rovovski rat koji se vodi na frontu preselio se na druga mesta: imamo politički rat i medijski rat. Umor od rata se već spominje među medijima na Zapadu- naveo je Žarko Rakić.

Marko Blažić iz Centra za drustvenu stabilnost navodi da Zapad troši ogroman novac na Ukrajinu. On objašnjava da je jeftino oružje već isporučeno i ostalo je samo skupo iz Severne Koreje, koje Amerika ne može sebi da priušti.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Blažić

-U pitanju su ogromne cifre. To na ratištu ništa nije promenilo. Imamo ogroman debakl ukrajinske kontraofanzive. Rusi su maestralno uradili svoj zadatak bez greške. Ukrajina je čak tražila da Poljska na silu regrutuje vojno sposobne ljude i šalje ih u Ukrajinu. Rat u Ukrajini postaje ogroman problem za administraciju Bajdena i predstojeće predsedničke izbore u Americi- zaključio je Marko Blažić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija