• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2023

09:33

Rusija i Kina mogu da pomire Izrael i Palestinu? Vujičić: Zapadu nije cilj da tamo bude mir (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Rusija i Kina mogu da pomire Izrael i Palestinu? Vujičić: Zapadu nije cilj da tamo bude mir (VIDEO)

Podeli vest

Podeljene stavove sveta prema konfliktu na Bliskom istoku kao i spremnost Izraela da potencijalno upotrebi nuklearno oružje, komentarisali su gosti Info jutra, novinar Dragan Vujičić i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić

Novinar Dragan Vujičić naveo je kako Izrael trenutno poseduje skoro 300 nuklearnih bojnih glava koje će svakim danom biti sve spremnija da upotrebi ako se oseti ugroženo u regionu.

- Moramo da urgiramo na dogovoru dva naroda, jer postojanje Palestinske i Izraelske države su opravdane i zato je nužno da postignu kompromis. Nije tajna da Izrael poseduje oko 300 nuklearnih glava, a svet je na ivici upotrebe tog oružja. Način na koji se ratuje u Gazi je brutalan, jer tamo ne postoji nijedna džamija koja nije pogođena, što dalje provocira Hamas na još oštriji odgovor. Stranu Palestinaca su zauzele inicijative kao što je Blek lajvs meter i drugi građanski pokreti. Najprihvatiljiviji posrednici za rešenje ovog konflikta su Rusija i Kina, zbog čega su mete spinovanja i manipulacije Zapada, jer njima nije cilj da tamo bude mira i kompromisa. Cionistička politika ne želi da dozvoli Palestincima koji su takođe semitski narod, da imaju mesto za život na tim prostorima - rekao je Vujičić.

Foto: Pedja Milosavljević

Dragan Vujičić

 

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić istakao je da su Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Republike Srbije preduzele mere za bezbedan povratak naših državljana iz Izraela.

- Naša vlada je putem Ministarstva spoljnih poslova, obezbedila je mogućnost evakuacije naših državljana iz Izraela, kao i srpske ambasade koje će blagovremeno dostavljati informacije našim državljanima. Duško Mihalek naš virtuoz iz Novog Sada izgubio je svog unuka od strane Hamasa i moje saučešće ide njemu i njegovoj porodici. Za sada infrastruktura Izraela je bezbedna i život teče normalno, ali postoji panika na društvenim mrežama za koju se nadam da će se uskoro primiriti - rekao je Nikolić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija