• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

18:46

Trgovina ljudima sve veći problem! Otmičari vrbuju preko društvenih mreža, žrtve čak i bebe! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Trgovina ljudima sve veći problem! Otmičari vrbuju preko društvenih mreža, žrtve čak i bebe! (VIDEO)

Podeli vest

U novoj emisiji Pre večere na Informer Tv glavna tema je bila trgovina ljudima, a gošće koje su razgovarale o ovome bile su predsednica Nacionalne asocijacije za podršku Maja Jovanović i advokat Nevena Protić.

Advokat Nevena Protić ističe da nije lako ući u izvor trgovine ljudima, ali da se službe u svetu bore protiv ovoga uz pomoć međunarodne saradnje, kao i da postoje mnoga lica koja sporedno učestvuju u trgovini ljudima, dok da samu trgovinu izvršava neki drugi pojedinac.

- Nije lako ući u kanale i izvor trgovine ljudima, ali se svakodnevno službe u svetu bore protiv ovog krivičnog dela uz pomoć međunarodne saradnje. Postoje mnoga lica koja sporedno učestvuju u trgovini ljudima, time što će namamiti žrtve, dok samu trgovinu izvršava neki drugi pojedinac ili organizacija - kazala je Protić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nevena Protić

Predsednica Nacionalne asocijacije za podršku Maja Jovanović kaže da postoji fenomen koji se zove moderno ropstvo, a da se klasično ropstvo i krijumčarenje ljudi dešava već godinama unazad i da je užasno je to što se najveće kriminalne organizacije u svetu bave upravo trgovinom ljudima.

- Mi danas imamo fenomen koji se zove moderno ropstvo, a klasično ropstvo i krijumčarenje ljudi se dešava već stotinama godina unazad. Užasno je to što se najveće kriminalne organizacije u svetu bave trgovinom muškaraca, žena, ali i malih beba - rekla je Jovanović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Maja Jovanović

 

Naša sagovornica dodaje i da je vrbovanje žrtava danas najzastupljenije preko društvenih mreža i najosetljivije žrtve su upravo deca, kao i da seksualna eksploatacija počinje otmicom mladih devojaka, a da se one kasnije koriste u svrhu prostitucije.

Vrbovanje žrtava je danas najzastupljenije preko društvenih mreža i najosetljivije žrtve su upravo deca. Seksualna eksploatacija počinje otmicom ili mamljenjem mladih devojaka, a kasnije se one koriste u svrhu prostitucije. Apelujem na roditelje da obrate pažnju na društvene mreže svoje dece, ali i da obrate pažnju na svoju decu koja putuju sa društvom u inostranstvo - zaključila je Jovanović.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija