• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2023

13:11

Preti li nam epidemija groznice Zapadnog Nila?! Stručnjak otkriva koji su simptomi i posledice! (VIDEO)

Shutterstock/printscreen

Live TV

Preti li nam epidemija groznice Zapadnog Nila?! Stručnjak otkriva koji su simptomi i posledice! (VIDEO)

Podeli vest

Nа tеritоriјi Rеpubliке Srbiје do sada je rеgistrovаno skoro 100 slučајevа groznicе Zаpаdnog Nilа i prijavljena su dva smrtna ishoda, a o mogućoj epidemiji, ali i o simptomima i posledicama ovog virusa na govorio je na Informer Tv virusolog Milanko Šekler.

Viruslog i imuniolog Milanko Šekler ističe da je počela sezona pojavljivanja groznice Zapadnog Nila i da su komarci i ptice su prenosioci ove bolesti.

- Počela je sezona pojavljivanja groznice Zapadnog Nila i to je već opštepoznato. Komarci, ali i ptice su prenosioci ove bolesti, i mi ne možemo da uništimo komarce, ali možemo da kontrolišemo njihov broj - objasnio je Šekler.

Foto: Informer.rs/printscreen

Milanko Šekler

 

Prema navodima našeg sagovornika, neke osobe mogu da imaju ozbiljne posledice i hospitalizaciju, ali i smrt, kao i da su laki oblici simptoma temperatura i groznica, dok je teži oblik encefalitis.

- Kod većeg broja stanovništva je prisutna blaža vrsta groznice, ali neke osobe koje su hronični bolesnici ili su starije osobe mogu da imaju ozbiljne posledice hospitalizaciju ali i smrt. Najgori simptomi koji se dešavaju su encefalitis, upala mozga i to je najgora varjanta simptoma, a lakši oblici simptoma su groznica i temperatura - zaključio je Šekler.

Da li nas očekuje nova epidemija pogledajte u Info danu u videu koji se nalazi ispod teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija