• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

17:38

Oboljenja modernog čoveka dolaze od toksina! Evo kako alternativna medicina produžuje život! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Oboljenja modernog čoveka dolaze od toksina! Evo kako alternativna medicina produžuje život! (VIDEO)

Podeli vest

Mešanje tradicionalne i alternativne medicine kao i način života modernog čoveka koji remeti njegovo telo, analizirali su gosti emisije Pre večere, nutricionista Milan Nikolić, fizioterapeut Peđa Filipović i nutricionista Verica Đokić.

Nutricionista Milan Nikolić naveo je da kvantna medicina za razliku od tradicionalne služi da predvidi potencijalne probleme i bolesti našeg organizma.

- Kvantna medicina je koncipirana tako da neke stvari možemo da predvidimo 15 godina ranije, dok klasična ustanovljava probleme kada oni već postoje. Uvek nam je potrebno manje napora da sprečimo bolest nego da je lečimo - rekao je Nikolić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milan Nikolić

 

Fizioterapeut Peđa Filipović istakao je da kortizol kao jak hormon, deluje kao glavni akter menjanja biohemije našeg tela pogotovo pod stresom, bio on pozirtivan ili negativan.

- Uvek sam za povezivanje klasične medicine i fizioterapije, zato nikada ne bih isključivao lekare klasične medicine, jer su nam oni neophodni i sve više sarađuju sa alternativom. Kortizol je hormon koji pod stresom menja biohemiju našeg tela, ali se ne odnosi samo na negativne stresove. U svakoj vrsti medicine bitan je individualistički pristup, jer su sva tela drugačija. Hidžama je tretman tela koji služi za čišćenje organizma koji dolazi iz orijentalne filozofije, ali pošto se hidžamom pušta krv, ona nije nešto što možemo raditi stalno - rekao je Filipović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Peđa Nikolić

 

Nutricionista Verica Đokić objasnila je da naše telo sve vitamine i minerale samostalno generiše i da sve što mi trebada uradimo, je da mu ne smetamo i pomažemo mu zdravom ishranom.

- Naše telo je sposobno da regeneriše samo sebe, a mi samo treba da ga slušamo i da mu ne smetamo nezdravom ishranom. Sve vitamine i minerale u našem telu ono samo generiše i to pospešuje zdrava ishrana i čistoća organizma. Na ovim prostorima smo kroz istoriju imali balansiranu ishranu, čak i kada smo jeli masnu hranu više smo se kretali, što danas nije slučaj - rekla je Đokićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija