• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

09:00

Izrael sprema potpuno uništenje pojasa Gaze: Hiljade dece samo kolateralna šteta?! (VIDEO)

Informer/shutterstock

Live TV

Izrael sprema potpuno uništenje pojasa Gaze: Hiljade dece samo kolateralna šteta?! (VIDEO)

Podeli vest

O sukobu na Bliskom istoku koji traje već 28. dan i o izraelskoj vojsci koja je naredila hitnu evakuaciju bolnice u Gazi zbog mogućeg raketiranja, jer se navodno tu kriju teroristi, govorili su u Info jutru na Informer TV istoričar Nebojša Damjanović i prof.dr Milan Petričković.

Istoričar Nebojša Damjanović navodi da bi ljude iz pojasa Gaze trebalo da prihvati Egipat, jer je on trebao da bude zaštitinik Arapa, ali da Egipat to ne želi, jer ima problem sa radikalnim islamistima poslednjih desetak godina.

- Ljude iz pojasa Gaze bi trebalo da prihvati Egipat, jer bi on trebao da bude zaštitinik Arapa, ali on to ne želi. Egipat ima problem sa radikalnim islamistima poslednjih desetak godina, a neki ekstremisti dolaze baš iz pojasa Gaze i zato zvanični Egipat ne želi da se izloži riziku prihvatanja izbeglica - tvrdio je Damjanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nebojša Damjanović

 

Prof. dr Milan Petričković ističe da je porazno u ovom sukobu je da je probijena crvena linija ljudskosti i da je užasno što Izrael želi da uništi bolnicu u kojoj se nalazi hiljade dece, ali i ceo pojas Gaze.

- Porazno u ovom sukobu je da je probijena crvena linija ljudskosti i postavlja se pitanje gde je humanost u ovom ratu. Hiljade dece se nalazi u palestinskoj bolnici koju Izrael želi da uništi kao i ceo pojas Gaze, što je užasno - kazao je Petričković.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milan Petričković

 

Naš sagovornik dodaje i da su u ovom ratu na koji ćuti međunarodna zajednica civili samo kolateralna šteta i da je za neke bolnica legitimna meta.

- Imamo civilizacijsko posrnuće, gde su civili samo kolateralna šteta. Bolnica je za neke legitimna meta i ovaj rat je oblik ekstremnog farisejstva na globalnom nivou. Međunarodna zajednica ćuti i zatvara oči nad ovim krvavim ratom - naveo je Petričković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija