• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2023

09:57

Uhapšena još dva Srbina na KiM! Međunarodna zajednica ni jednom rečju nije kritikovala sve ono što Kurti radi i to je ono što vređa! (VIDEO)

Informer

Live TV

Uhapšena još dva Srbina na KiM! Međunarodna zajednica ni jednom rečju nije kritikovala sve ono što Kurti radi i to je ono što vređa! (VIDEO)

Podeli vest

Od 5. novembra 2022. pa do danas, Kancelarija za Kosovo i Metohiju evidentirala je 195 etnički motivisanih incidenata na Kosmetu, a među najšokantnijim je svakako ranjavanje srpskog dečaka i mladića Stefana Stojanovića i Miloša Stojanovića u Gotovuši dok su nosili badnjak 6. januara. O situaciji na južnoj srpskoj pokrajini razgovarali smo sa predsednikom Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljkom Odalovićem.

Aljbin Kurti je juče, najavom angažovanja dodatnih 500 tzv. policajaca i 600 pripadnika tzv. "KBS" u narednoj godini i porukom da ih niko neće zaustaviti ni na jugu ni na severu, još jednom pokazao lice ratnog poglavice, i izneo najotvoreniju pretnju Srbima na Kosovu i Metohiji.

Naime, juče su uhapšena dvojica Srba i to iz banalnog razloga - nosili su stare vojne jakne i vozili stari vojni kamion (TAM 150).

Lekovi koji su zahvaljujući naporima Beograda poslati zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji još nisu stigli na odredišta, a trenutno se nalaze na terminalu u Prištini, rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i predsednik Srpske liste Zlatan Elek. Stigla su tri šlepera i to je prva pošiljka posle dve godine i tri meseca, nakon velike diplomatske aktivnosti Beograda da se prevaziđu administrativne prepreke koje je nametnula Priština.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović naveo je da je poslednja godina godina u kojoj su se desili brojni teški incidenti i brojne provokacije.

Foto: Pedja Milosavljević

Veljko Odalović

-Poslednja godina je godina u kojoj su se desili brojni teški incidenti i brojne provokacije. Ono što bih želelo da istaknem je da je ovih godinu dana samo nešto što je sveže. Ipak, treba da podsetimo šta je bilo pre i šta je suština rezolucije 12/44. Evropska komisija je bila garant potpisanog Briselskog sporazuma. Vidimo njihovu nesposobnost da implementiraju ono što su sami garatnovali. 24. septembar je događaj koji je doneo teške posledice. Briselski sporazum imao je smisla samo ako se formira zajednica srpskih opština. Sledeće što sledi je da će Srbe hapsiti samo zato što nose srpske lične karte. Nema kraja Kurtijevom teroru. Priština je Briselski sporazum ratifikovala u svom parlamentu, a onda ga javno ismevala. Kurti nikada nije imao nameru da napravi zajednicu srpskih opština. On je to navodio u svojoj kampanji-naveo je Veljko Odalović.

On je dodao da je Aljbin Kurti je institucionalno okupirao sever Kosova.

-Ovo je samo nastavak toga. Umesto olovke, u institucije su se uselile duge cevi. On je bio u obavezi da povuče gradonačelnike, ali on je to ignorisao. Međunarodna zajednica ni jednom rečju nije kritikovala sve ono što Kurti radi i to je ono što vređa! Kurti je posle razgovora u Ohridu rekao da je ovo de fakto priznanje! Mi imamo državu i institucije. Mi ni jednog trenutka nismo rekli kako ono što hoće da nam nametnu ima veze sa našim Ustavom. Ovo što je Rustemi rekao se uklapa sa onim što pričaju svi međunarodni pregovarači. Mi imamo potpisani sporazum koji garantuje da će EU biti garant implementacije jednog dokumenta. Njima je danas važnije ono što nije potpisano nego ono što jeste- zaključio je Odalović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija