• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2023

12:19

Jedna rođendanska čestitka uzburkala javnost Velike Britanije! Šta se kuva u kraljevskoj porodici? (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Jedna rođendanska čestitka uzburkala javnost Velike Britanije! Šta se kuva u kraljevskoj porodici? (VIDEO)

Podeli vest

Megan Markl i princ Hari ponovo su podigli buru u britanskoj javnosti, a povod je bio jedan telefonski poziv, ali ne bilo kakav... Britanski mediji pišu da je bračni par čestitao kralju 75. rođendan koji je bio 14. novembra, a da su njihova deca Lilibet i Arči iznenadili dedu video-čestitkom. Gosti "Info dana" bili su heraldičar Ljubodrag Grujić i novinar Informera Saša Kostić.

Na Ostrvu se šuška da bi mogla da krene nova epoha u odnosima poznatog para i kralja Čarlsa, ali da na dvoru nisu oduševljeni time.

Heraldičar Ljubodrag Grujić profesionalno se bavi grbovima i dobro je upoznat sa situacijom u kraljevskoj porodici.

Foto: Zoran Sinko

Ljubodrag Grujić

-Iako kralj nema izvršnu vlast, ipak se njegova reč poštuje. On je slao poruke ispod žita da bi hteo svoju porodicu ujedinjenu. Ono što kralja Čarlsa zadržava je to da kralj uvek mora da brine o tome šta misli narod. Njemu se gleda sve. On je bio na lošem glasu oko princeze Dajane. Monarh nema zvanično mobilni. Ali svakako da ga ima i to ne samo jedan. Dvorski establišment je bio uvređen zbog toga. Oni su de fakto protiv Harija. Onaj ko je rezervni u kraljevskoj porodici sebi će dopuštati više zadovoljstva. Britanija kraljevsku porodicu smatra kao produžetak svoje porodice. Plasirati trač da Hari nije sin svog oca je nešto na šta će se neko upecati. Princ Čarls je sada kralj i počinje da šalje poruku narodu: počnite da menjate svoje mišljenje. Ipak, to je jako teško. Smatram da Čarls zna šta radi u tom smislu. Iznenađen sam kako brzo ide pomirenje. Uspeo je da gurne da Kamila zvanično postane kraljica. Ona je obećala pokojnoj kraljici da to neće raditi. Vilijamu su ruke dosta vezane. On je zaista lično ljut na Harija: Harolde nemoj da mi smetaš! Postoji rivalstvo izmešu dva brata- naveo je Grujić.

Novinar Saša Kostić objasnio je da mediji celu situaciju komentarišu iz dva različita ugla.

Foto: Zoran Sinko

Saša Kostić

-Jedni smatraju da je super što je do toga došlo. Jedan deo medja smatra da je to dobro. Sa druge strane, ima medija koji to osuđuju. U javnost se plasira samo ono što odgovara Hariju. Navodno se namerno to plasira u medijima jer Hari želi da pokaže novo lice. Mnogi smatraju da je to trebalo da ostane u krugu porodice. Hari je nasledio buntovnički gen od svoje majke. Kako je Hari postajao stariji shvatao je koliko je njegova majka patila i tada je počeo da gradi odbrambeni sistem prema svojoj porodici. Mnogo puta su britanski mediji pokušaval da blate njegovu majku. Vilijam je s druge strane išao linijom manjeg otpora. Smatrao je da kraljevska porodica treba da se drži zajedno. Nije hteo da se buni i bio je uz oca- rakao je Kostić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija