• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2023

22:33

Tramp neprijatelj broj 1! Globalisti ne žele da se ratovi po svetu završe! (VIDEO)

informer

Live TV

Tramp neprijatelj broj 1! Globalisti ne žele da se ratovi po svetu završe! (VIDEO)

Podeli vest

Potencijalnu pretnju koju vidi u Donaldu Trampu, aktuaelna američka vlast, kao i njegove tvrdnje da ukoliko bude izabran će odmah okončati ratove u Ukrajini i Bliskom istoku, komentarisali su gosti Teme dana, Dr. Rajko Petrović iz Instituta za evropske studije i bivši diplomara Branko Branović.

Dr. Rajko Petrović iz Instituta za evropske studije istakao je kako bi novi mandat Donalda Trampa bio pretnja po aktuelnu levičarsku vlast i da je on prema svim anketama u ubedljivom vođstvu.

- Donald Tramp je pretnja levičarskoj dubokoj državi, a prema svim anketama on je ubedljivo u vođstvo. On nije pretnja uopšte, jedino je pretnja ratovima koje su levičari započeli, a on sam je jedan od retkih predsednika koji nije počinjao nijedan rat. Glavni rival SAD nije Rusija već Kina, a Tramp nastoji da suzbije kinesku ekspanziju. Kada bi Amerika prestala da finansira Ukrajinu i utucala na zemlje EU odnosi sa Rusijom bi se poboljšali. Tramp će pokušati da spreči selidbu velikih kompanija u kinu u nastojaće da se SAD okrenu sebi. Putin ne sme odustati od Ukrajine jer je to dvorište Rusije koje ona nastoji da zaštiti, takođe neće odstupiti od Krima i osvojenih oblasti. Mislim da je Rusima cilj Odesa kako bi Ukrajinu odsekli od Crnog mora. Ne želim licitirati ničijom teritiorijom jer Ukrajina nije priznala KiM,ali ona neće ostati u istim granicama od pre rata. Trampova pobeda bi bila povoljna za srpske državne interese - rekao je Petrović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

 

Bivši diplomara Branko Branović naveo je da je Evropa uvođenjem sankcija Rusiji zarad Američkih interesa sevi diraktno zabola trn u nogu ne misleći o posledicama.

- Spoljna politika SAD se ne menja ko god da im je predsednik, oni moraju da shvate da se NATO i EU nalaze u problemu. Vojno-ekonomskom kompleksu ne ide u glavu da treba da stane sa masovnom proizvodnjom oružja i prodajom po celom svetu, zato Trampove izjave da će gasiti ratove njega čini opasnim po njih. SAD su zbog rata u Ukrajini izgubile mnogo uticaja, što je dozvolilo BRIKS-u da ojača, jer nudi multipolarnost. Trenutno se radi na usponu trećeg sveta koji je bogat resursima što Zapad pokušava da spreči. Evropa je zbog pritiska SAD zavela sankcije Rusiji i zabola sebi trn u nogu. Bajden je rekao da treba obezbediti da Gaza i Zapadna obala budu deo Palestine i da mora biti sporazuma dve zemlje. U ovom trenutku je fantastičan izlaz iz situacije je da Palestina bude posmatrač u UN i njen punopravni član, a tek tad će moći da se vodi dijalog dve strane - rekao je Branović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12