• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

22:29

Šešelj otkrio istinu o Hagu: "Objaviću tajne tribunala, a oni nek me ponovo osude što sam Srbin! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Šešelj otkrio istinu o Hagu: "Objaviću tajne tribunala, a oni nek me ponovo osude što sam Srbin! (VIDEO)

Podeli vest

Nova Tema dana bila je smrt Henrija Kisindžera, ali i Haški tribunal, a gosti koji su razgovarali o tome bili su lider SRS dr Vojislav Šešelj i advokat Goran Petronijević.

 Lider SRS dr Vojislav Šešelj ističe da je Kisindžer bio jaka ličnost u američkoj politici i da je bio protiv bombardovanja Jugoslavije i priznavanja tzv. Kosova.

- Henri Kisindžer nije bio u poslednje vreme u politici, ali je u svoje vreme bio jak u američkoj politici i bio je protiv bombardovanja Jugoslavije i priznavanja tzv. Kosova. Kisindžer je ostavio vredne knjige iza sebe, o diplomatiji i politici gde je prvi pomenuo pojam Novog svetskog poretka. Novčanica od jednog dolara sadrži osim masonskih simbola i citat Novi svetski poredak - rekao je Šešelj.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vojislav Šešelj

 

Prema rečima Vojislava Šešelja Haški tribunal je nelegalan sud, jer u vreme izvršenja krivičnog dela mora postojati taj sud na kome će se kasnije izvršavati suđenje i da je Zapad je iskalio moć time što je napravio antisrpski Haški tribunal i osudio samo Srbe.

- Haški tribunal je nelegalan sud i svi takvi slični sudovi. U vreme izvršenja krivičnog dela mora postojati taj sud na kome će se kasnije izvršavati suđenje. Bilo je i pravnih propusta na suđenju u Nirmbergu protiv Hitlerovih doglavnika. Zapad je iskalio moć time što je napravio Haški tribunal specijalno za ratove u Jugoslaviji, a tada nije postoja u vreme ratova devedesetih. Taj sud je bio antisrpski i najveći broj osuđenika su bili Srbi, dok su muslimane i Hrvate puštali na slobodu - naveo je Šešelj.

Naš sagovornik dodaje i da su ga poslali u Hag, jer je bio protiv uništavanja Srbije, protiv hegemonije i zato što je bio za Republiku Srpsku i srpsku Krajinu i oslobođenje Kosova i Metohije.

- Što se tiče krivice u zbog čega sam otišao u Hag, ja sam kriv što sam živ, što sam protiv uništavanja Srbije, protiv hegemonije i zato što sam za Republiku Srpsku i srpsku Krajinu i oslobođenje Kosova i Metohije. Objavio sam sve tajne haškog procesa, a objaviću ih još. Moji dani u Haškom tribunalu, u sudninici, su bili najlepši i tamo sam pronašao sebe. Ići ću u Hag ponovo, ali jedino ako ga premeste u Kabul, jer su i Talibani bolji od njih - objasnio je Šešelj.

 Advokat Goran Petronijević navodi da je Henri Kisindžer posredni čovek zadužen za politiku u SAD i da je bio kontraverzan zbog svojih duplih standarda.

- Kisindžer je bio posredni i direktni čovek zadužen za politiku u SAD. Kontraverzan je bio zbog svojih duplih standarda, jer je u prenesenom značenju započinjao požare, a onda ih gasio i zapamtilo se samo kada je gasio požare - kazao je Petronijević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Goran Petronijević

 

Kako naš gost kaže međunarodni sudovi su postali jedan autohtoni parazitski mehanizam i da je gospodin Šešelj bio nepravedno optužen za izmišljena krivična dela.

- Onoga trenutka kada je unipolizovan svet tada je Amerika postala hegemon, a tako je i u tome učestvovao Kisidžer. Pravila koja se postavljaju, nemaju toliku važnost, jer se stalno menjaju. Svi ti međunarodni sudovi su postali jedan autohtoni parazitski mehanizam i zbog velikih para koje primaju izmišljaju krivične postupke, kao što je to bio slučaj sa gospodinom Šešeljem. Haradinaj je pušten iz zatvora zbog nedostatka dokaza, a 13 svedoka je ubijeno. Gospodin Šešelj je bio hit u Hagu i svi advokati su gledali njegova suđenja - zaključio je Petronijević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija