• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

10:44

Sergej Lavrov u Skoplju otkrio slom OEPS-a! Šajn: OEPS je uništen bombardovanjem Jugoslavije i otimanjem Kosova! (VIDEO)

informer/reuters

Live TV

Sergej Lavrov u Skoplju otkrio slom OEPS-a! Šajn: OEPS je uništen bombardovanjem Jugoslavije i otimanjem Kosova! (VIDEO)

Podeli vest

Prisustvo ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja na samitu OEPS-a u Skoplju Sergeja Lavrova i njegovu osudu same organizacije, analizirali su gosti Info jutra, publicista Drago Delić, pukovnik u penziji Milorad Đošić i dopisnik Politike Željko Šajn.

Publicista Drago Delić istakao je kako Sergej Lavrov u Skoplju govori o tome kako je OEPS u krizi, zbog toga što je Evropa postala kolonija i običan izvršitelj interesa SAD.

- Značajno je što Segej Lavrov može da dođe u Severnu Makedoniju jer u Srbiju nije mogao zbog zabrane preleta. U današnjoj diplomatiji odsutna je vladavina prava, a dominantna je politika sile. Rusija je morala da izabere da zaštiti svoj narod u Donbasu morala da pokrene napad, jer bi Ukrajina ušla u NATO. Lavrov je juče na samitu OEPS-a rekao kako je samo OEPS u krizi, zato što je Evropa postala kolonija koja nema hrabrost da vodi svoju politiku i postala je samo izvršitelja za SAD. Pored toga Lavrov je podsetio na ilegalno bombardovanje Srbije navodeći kako su oni ti koji su oduzeli KiM - rekao je Delić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Pukovnik u penziji Milorad Đošić naveo je da su Marks i Engels govorili da Srbe treba uništiti i da se Zapad i dan danas pridržava takve spoljne politike kada su Srbi u pitanju.

- Srbi sa Bugarima imaju teška iskustva u 20. veku, kada ih je Ruski diplomata pitao kako tako okreću leđa komšijama, oni us rekli da se postavljaju u skladu sa trenutnom situacijom. Marks i Engels su još u svoje vreme govorili da Srbi nisu bitni i da ih treba uništiti, čega verujem da se Zapad pridržava - rekao je Đošić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Dopisnik Politike Željko Šajn izjavio je da Sergej Lavrov krizu u Ukrajini i Bliskom istoku poredi sa NATO bombardovanjem u Jugoslaviji i kršenjem međunarodnog prava od strane Zapada.

- Danas se završava konferenija OEPS-a, izabran je novi predsedavajući ono što je najvažnije jeste da je ministar Lavrov doputovao i da je ostavio indirektnu poruku da će do pregovora doći sa Zapadom samo je pitanje vremena. Lavrov je krizu u Ukrajini i Bliskom istoku uporedio sa bombardovanjem Srbije kao kršenje međunarodnog prava i kao momenat kada je OEPS izgubio snagu. Lavrov nije mogao doći u Skoplje kao što ni Bajden ne bi mogao doći u Kijev da nije dogovora između SAD i Rusije - reko je Šajn.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija