• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2023

10:59

Amerika u panici! Kineski juan preti da sahrani američki dolar i izazove inflaciju u SAD! (VIDEO)

Shutterstock/Peđa Milosavljević

Live TV

Amerika u panici! Kineski juan preti da sahrani američki dolar i izazove inflaciju u SAD! (VIDEO)

Podeli vest

Slabljenje petro dolara i sve izraženiju dominaciju Kine na političkom i tržišnom polju, analizirao je gost Info jutra analitičar i stručnjak za geopolitičke odnose dr. Dragan Škobalj.

Analitičar i stručnjak za geopolitičke odnose dr. Dragan Škobalj naveo je da Trampovo obaranje cene nafte direktno je rezultiralo kineskom infiltracijom na Bliski istok, mirenjem Irana i Saudijske Arabije što je značilo i postepenu zamenu dolara.

- Moramo se vratiti na 1972. godinu kada je dolar ukinuo zlatnu podlogu, jer je u SAD bio cilj da se radna snaga izmesti u Kinu gde jeftinija. Centri moći u SAD su ovladali prirodnim resursima na Bliskom istoku. Donald Tramp je 2017. oborio cenu nafte, što je bio razlog što se Kina infiltrirala na Bliski istok praveći saradnju između Saudijske Arabije i Irana. Bankari preko establišmenta u Americi bankama i zdravstvenim organizacijama, kako bi kontrolisali vojsku i medije. Veliki broj zemalja ne želi više da trguje naftom u dolarima gde je Saudijska Arabija počela da trguje kineskim juanom, koji preti da završi na američkom tržištu što može izazvati inflaciju - rekao je Škobalj.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Škobalj je dodao da su ljudi poput Džona Kenedija ubijeni, jer nisu hteli da budu marionete centara moći koje danas vode hazarski predstavnici poput Entonija Blinkena.

- Postoje dva centra moći u jednom je Tramp, a na drugoj strani je Bajden, neoliberalni koncept kapitalizma propada i mnoge zemlje se uz pomoć Kine bude i rade na suverenizmu. Tramp hoće da vrati proizvodne kapacitete u SAD i ponovo industrijalizuje zemlju. Kenedi je ubijen iz razloga što je odbio da bude marioneta centara moći koji danas predvode hazarski predstavnici poput Blinkena. Sa druge strane Nemačka ulazi u ozbiljnu recesiju nakon odlaska Merkelove dok im desničarske stranke jačanju baš iz tog razloga. EU mora na neki način da se odupre centrima moći u Londonu i Vašingtonu - rekao je Škobalj.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija