• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

22:23

Napetost raste! Dok Zapad drhti od radikalnih islamista, Izrael planira lansiranje nuklearke u Gazu!(VIDEO)

Informer

Live TV

Napetost raste! Dok Zapad drhti od radikalnih islamista, Izrael planira lansiranje nuklearke u Gazu!(VIDEO)

Podeli vest

Tema dana bila je terorizam koji preti Zapadu zbog sukoba na Bliskom istoku, koji može da eskalira u nuklearni rat, a o svemu tome su govorili profesor Univerziteta u Prištini dr Boris Bratina i Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost.

Profesor dr Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini, navodi da su zapadni Evropljani dopustili da im se društvo islamizuje i da teroristički akti ostavljaju pitanje šta je rešenje za Evropu.

- Terorističke napade možemo da očekujemo jer se Arapi i muslimani vode kao građani drugog reda u Francuskoj. Zapadni Evropljani su dopustili da im se društvo islamizuje i ovakvi događaji ostavljaju pitanje šta je rešenje za Evropu. Nemački narod ima netrepeljivost i prema Jevrejima, koju gaje još iz doba Drugog svetskog rata - rekao je Bratina.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boris Bratina

 

Prema rečima profesora Bratine može doći do radikalnijih poteza islamista da se svi i boje izraelskog nuklearnog oružja, dok sa druge strane Pakistan koji protestuje protiv izralske intervencije, takođe ima nuklearno oružje.

- Zanimljivo je da se ekstremizuju generacije imigranata u Evropi i bojim se da će doći do radikalnijih poteza islamista. Svi se boje izraelskog nuklearnog oružja, a jedan izraelski ministar je predložio čak i gađanje pojasa Gaze, a to bi značilo i kraj Izraela. Pakistan je još jedna zemlja koja ima nuklearno oružje, a narod tamo protestuje protiv izraleskih napada na Palestinu - zaključio je Bratina.

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost ističe da se Evropa puni radikalnim islamistima i da su sukobi u Gazi posledica toga, a da sve to ne može da se kontroliše.

- Evropa će imati problem kada neka teroristička organizacija preuzme odgovornost za napade širom Evrope. Veliki broj migranata je prošao i kroz našu zemlju, a zanimljivo je to što nismo videli nijednog starca, ženu ili dete, samo mladiće. Kada vidimo da se konstantno Evropa puni radikalnim islamistima i sukobi su posledica toga, a sve to ne može da se kontroliše - kazao je Srbljanović. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stefan Srbljanović

 

Naš sagovornik dodaje i da su Palestinci ostali totalno sami bez pomoći arapskog sveta, kao i da gnev arapskog sveta može da se odrazi na Evropu.

- Izrael će ići do kraja da uništi Palestinu, jer ima veliku podršku Zapada, dok su Palestinci ostali totalno sami bez pomoći arapskog sveta. To sve prouzrokuje da arapski svet ima gnev ka tome što ne može da pomogne svojoj palestinskoj braći koja proživljavaju ratne zločine i zato može doći do napada u Evropi - objasnio je Srbljanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija