• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.12.2023

13:57

Evropa će biti islamska! Bivši šef obaveštajne službe: Nemačka i Austrija mogu to da spreče, ali neće!

Reuters

Vesti

Evropa će biti islamska! Bivši šef obaveštajne službe: Nemačka i Austrija mogu to da spreče, ali neće!

Podeli vest

Evropski političari žele potpuno drugačiju populaciju, a levica sledi kurs antinemačke ideologije, tvrdi bivši šef nemačke obaveštajne službe Hans Georg Masen, prenosi mađarski konzervativni sajt "Remiks".

Masen je bio na čelu Kancelarije za zaštitu Ustava (BfV) od 2012. do 2018. godine. Evropa se, prema njegovom mišljenju, usled masovne imigracije suočava sa krizom bez presedana. Islam će osvojiti Evropu, smatra Masen.

- Imaćemo potpuno drugačiju kulturu. Mi, Evropljani, nismo u stanju da rešavamo sukobe čak ni nasiljem, kao što se to radi u arapskim državama - priča on i dodaje:

Foto: AP PHOTO

Islamisti

- Evropljani će podleći islamu. S jedne strane, zato što ne vide da će doći do sukoba, sa druge strane, zato što nisu u stanju da na takav način rešavaju sukobe. Krajnji rezultat će biti uništenje evropske kulture!

Masen opisuje evropske narode kao "narode bez vizije i misije". Za razliku od Evrope, druge kulture imaju jasnu predstavu o tome koji su njihovi ciljevi.

- Mi živimo samo za današnji trenutak i zato gubimo od onih koji imaju religiju ili ideologiju - tvrdi Masen, dodajući:

- Muslimani imaju potpuno drugačiju svest o kulturi, veri i o porodici. U sekularnoj Evropi, religija i porodica, ukoliko još imaju neki značaj, predstavljaju stvar pojedinca.

Masen smatra da evropski političari dopuštaju masovnu imigraciju, jer "žele drugačiju populaciju. Politička levica sledi antinemačku ideologiju. Što je populacija više heterogena, to je manje sposobna da ima demokratsko mišljenje."

Masen tvrdi da zemlje poput Nemačke i Austrije mogu da zaustave imigraciju, ali da to ne žele.

- Nemačka i Austrija mogu da odbijaju migrante na granici. Država bi mogla da deportuje ili da protera stotine hiljada stranaca, koji ne žele da se integrišu i koji zavise od socijalnih beneficija.

Foto: Reuters

Berlin

Jedna od glavnih prepreka za zapadne vlade je to što treće zemlje odbijaju da prihvate svoje državljane:

- Trebalo bi da ubedimo treće zemlje da prihvate svoje državljane koji su dobili nalog za deportaciju. Ako to ne urade, možemo da zamrznemo njihovu imovinu, ili da sprečimo da njihovi građani putuju u Evropu - dodao je on.

Masen sumnja da nemački političari žele da preduzmu ozbiljne mere protiv ilegalne imigracije.

- Zašto migrante jednostavno ne vratimo sa granice - pita se Masen?!

- Uz to, niko ne postavlja najvažnije pitanje: "Zašto uopšte puštamo te ljude u Nemačku i Evropu?"

Evropa u demografskom smislu prolazi kroz ubrzane promene, a jedno od važnih pitanja za 21. vek jeste da li Evropljani uopšte imaju pravo da se bore protiv ovih trendova.

- Zašto ne nateramo zemlje poput Italije i Grčke da zaštite svoje granice? Zašto puštamo migrante da dođu kod nas, dok mnogi nemački siromašni penzioneri, sa penzijom od 920 evra, moraju da skupljaju flaše - pita se Masen.

Njegova upozorenja se mogu pokazati kao dalekovida, zaključuje "Remiks".

"Pju risrč" predviđa da će muslimansko stanovništvo Evrope utrostručiti do 2050. godine i da će muslimani postati većina u Evropi do 2200. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija