• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2023

10:47

Mesto na kome su ujedinjeni najveći umovi Srbije! Član Mense otkriva strukturu ove prestižne organizacije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Mesto na kome su ujedinjeni najveći umovi Srbije! Član Mense otkriva strukturu ove prestižne organizacije! (VIDEO)

Podeli vest

Mensa već godinama u svoje redove svrstava najveće umove kako u svetu, tako i u Srbiji, a kriterijume za učlanjivanje u ovu prestižnu organizaciju, analizirao je gost Info jutra, član MENS-e Tadija Miletić.

Član MENS-e Tadija Miletić istakao je da inteligencija nije odradnica za garantovani uspeh u životu, ali ga može učiniti drastično lakšim ako se koristi na adekvatan način.

- MENSA je nastala u cilju ujedinjenja pojedinaca sa visokom inteligencijom kako bi zajedno mogli da doprinesu boljitku društava. Inteligencija nije odrednica za apsolutni uspeh ali znatno nam olakšava život. Predsednica srpske MENS-e je Aleksandra Borović u čijoj organizaciji smo održali brojne donatorske aktivnosti i na koji način prepoznati darovitost kod dece i usmeriti je u pozitivnom smeru. Često zanemaren aspekt inteligencije je emotivna inteligencija koja je veoma bitna u našem svakodnevnom životu i nekada obrazovanje ne znači nužno inteligenciju - rekao je Miletić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Miletić je dodao da test za članstvo u mensi traje 40 minuta i sastoji se od znakovnih pitanja kako bi najbolje testirali našu logičku inteligenciju i rešavanje problema.

- Za inteligenciju se smatra da je nasledna i da je veća šansa da dođe sa ženske strane. Svako ko ima više od 17 godina može se prijaviti za testiranje MENS-e i održava se nekoliko puta godišnje širom Republike Srbije. Test traje 40 minuta i sastoji se od serije znakovnih pitanja koji najbolje oslikavaju našu inteligenciju. Taj vremenski okvir određuje logičku inteligenciju, jer je ona bazna zato što nam omogućava da nešto uradimo lakše i brže. Stručna sprema nije bitna za testiranje, a test možemo pohađati samo tri puta u životu - rekao je Miletić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija