• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2023

10:41

Opozicija smatra da je bolje da su im kampanju vodili tiktokeri, nego glumci koje niko ne sluša!

Masha Bandjur/Beta

Live TV

Opozicija smatra da je bolje da su im kampanju vodili tiktokeri, nego glumci koje niko ne sluša!

Podeli vest

Neuspeli pokušaj opozicije da izazove nasilnu revoluciju zbog nezadovoljstva sopstvenim izbornim rezultatom, komentarisali su gosti Info jutra, reditelj Ljubiša Ristić, Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost i novinar Nikola Jović.

Reditelj Ljubiša Ristić istakao je da su u opoziciji pokušali da ponove 5. oktobar, za šta nisu imali podrušku građana a ni vojske policije ili bilo koje druge institucije.

- Smatram da su ovi izbori bili nepotrebni, jer je već bilo jasno na čijoj strani je narod. Opozicija hoće da stavi do znanja svima da to što su bogati i žive na Dedinju, smatraju bitnijim za političku borbu i da zbog toga imaju prava na vlast dok ostatak naroda gledaju sa visine. Oni su želeli da ponove 5. oktobar, a za to nemaju podršku prvenstveno naroda, a ni vojske i policije. Ovi izbori su stavili do znanja da je određenim političarima mesto u političkoj istoriji Srbije. Branimir Nestorović se takođe distancirao od Đilasove liste, jer je i on prepoznao da bi oni priznali Kosovo ili uveli sankcije Rusiji - rekao je Ristić.

Foto: Masha Bandjur

 

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost naveo je da napad na RIK ukazuje na veliku količinu političke nepismenosti i da se opozicija u nedostatku podrške služi nasiljem.

- Zahtevi opozicije su toliko konfuzni da više ne možete jasno znati šta uopšte traže. Prvo krive Srbe iz Republike Srpske, pa im smetaju beogradski izbori, ali ne i republički, a za gradske izbore protestuju ispred RIK-a. Sve ovo samo ukazuje na njihovu političku nepismenost, a nasilje sprovode zato što od naroda ne mogu da dobiju podršku na izborima. Sama opozicija je rekla da bi bolje prošli da su im tiktokeri vodili kampanju nego stari glumci koje niko ne sluša. Dragan Bjelogrlić se bori protiv nasilja time što nasrće i tuče svoje kolege - rekao je Blažić.

Foto: Masha Bandjur

 

Novinar Nikola Jović objasnio je da su svi izborni posmatrači, kako strani tako i domaći, potvrdili legitimitet pređanjih izbora i da je uvredama opozicija izgubila potencijalne glasače iz RS.

- Strani i domaći posmatrači su utvrdili da nije bilo malverzacija na izborimai obe strane su priznale njihov legitimitet. Opozicija je izgubila potencijalne glasače iz RS, jer su vređali njihove sunarodnike. Umesto da se brave sistemskim problemima u svojim redovima opozicione stranke napadaju glasače nazivajućih krezubim i nepismenim teoretičarima zavere, čime su postigli suprotni efekat. Oni razmišljaju kao devedesetih, a to je da ako uzmu Beograd Vučiću, on će pasti kao i Milošević. Međutim glavni grad nije odskočna daska za celu zemlju niti su građani uz njih. Tvrdnje da su izbori pokradeni nisu realne iz razloga što nije moguće pokrasti milion glasova - rekao je Jović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15