• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.01.2024

10:28

2024. je godina izbora u celom svetu! Očekuje nas 365 dana promena političkih trendova koji će uticati i na našu zemlju! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

2024. je godina izbora u celom svetu! Očekuje nas 365 dana promena političkih trendova koji će uticati i na našu zemlju! (VIDEO)

Podeli vest

Inijcijativa “Proglas” probala je da protestom napravi haos. Pokušaj da izadju na ulice u pšto velikom broju doživeo je debakl sa svega nekoliko hiljada demonstranata. Hteli su da ujedine i studente, ali je tek njih 30-tak kampovalo po hladnom beogradskom betonu. Glavna mantra “Proglasa” je da Srbe treba ubediti da Kosovo i Metohiju treba zaboraviti. Za ovo postoji i javno priznanje. Gosti "Info jutra" na ovu temu bili su Miloš Terzić, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Danijela Vujičić članica Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Glavna ličnost inicijative “Proglas” je bivši predsednik SANU, Vladimir Kostić, koji je još davnih dana govorio: da mi treba da se pomirimo sa činjenicom da Kosovo, ni de fakto, ni de jure, nije naše i da se dostojanstveno povučemo.

Danijela Vujičić, članica Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština prokomentarisala je ove reči Vladimira Kostića koje je izgovorio još pre nekoliko godina.

Foto: Zoran Sinko

Danijela Vujičić

-Kada u jednom momentu stvarate sopstveni identitet, a gubite nacionalni i kada vam se moral i etika izmešaju, onda to tako izgleda. Pre nekoliko godina, kada je on to izjavio, naišao je na veliko osporavanje u javnosti. Sada je rekao da se sve stvari koje se u Srbji dešavaju, nemaju epilog. Ovo je elita United medije, kao što je grupacija u Beogradu koja pravi haos takođe pod pokroviteljstvom United medije. 2024. godna je izborna godina u čak 40 država sveta. Oni žele da završe pitanje Kosova i Metohije i da nam uruše zemlju. Aleksandar Vučić je veći Evropljanin od svih. Sve ono što je razvratno i to što ne valja oni su sa Zapada poslali u Republiku Srbiju. Završiti kosovsko pitanje je rešenje svih problema koja Srbija ima. 17. marta su predsednički izbori u Rusiji; de facto se zna ko će pobediti. Očekuje nas godina promena političkih trendova koja će uticati i na nas- rekla je Danijela Vujičić.

Miloš Terzić, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju smatra da je cilj protesta bio taj da Šolak i Đilas dođu do nacionalne frekvencije.

Foto: Zoran Sinko

Miloš Terzić

-Sećamo se izveštaja Verice Barać koja je dokazala da su zloupotrebljavali medijsku scenu zarad zgrtanja sopstvenog bogatstva. Okupljeni oko inicijative "Proglas" svoju politiku sprovode kao antisrpsku. Koristili su svaku priliku da pljunu na svoju državu i na svoj narod. Dospeli smo do toga da na tom skupu imamo i lažne desničare. Za Srbiju govore da je zverinjak, a o Kosovu i Metohiji ne žele ni da razgovaraju. Žele fizički da uklone Aleksandra Vučića, jer na izborima ne mogu da ga pobede. Naš cilj je da se naredne četiri godine borimo za naše nacionalne interese na Kosovu i Metohiji. Imali su priliku da urade nešto i po tim i po svim drugim pitanjima do 2012. godine. 28 zemalja je donelo odluku o povlačenju priznanja lažne države Kosovo. To se nije desilo slučajno. Do 2012. taj broj je bio 0- rekao je Miloš Terzić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija