• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2024

12:57

Zverski zadavio maloletnicu! Sin ubice ubio devojku u Nemačkoj! (VIDEO)

Informer

Live TV

Zverski zadavio maloletnicu! Sin ubice ubio devojku u Nemačkoj! (VIDEO)

Podeli vest

Epilog stravičnog ubistva devojke u Nemačkoj od strane momka iz Srbije, analizirali su gosti Info dana, analitičar bezbednosti Žarko Popović i advokat Dragoš Cukavac.

Analitičar bezbednosti Žarko Popović istakao je da ukoliko se momak više puta sastajao u šumi sa devojkom, radi se o predumišljaju što potencijalno isključuje mogućnost da je mentalno oboleo.

- Momak koji je ubio devojku u Nemačkoj je u fazi tužilačke istrage i ne zna se mnogo o njemu. Prvo se njegov računar i mobilni telefon moraju obraditi da se utvrdi da li je pripadao nekom kultu i da li je bio inspirisan svojim ocem. Nakon toga idu psihijatrijska veštačenja da se utvrdi da li je mentalno zdrav kao i motiv ubistva i da li je on nju odvukao u šumu ili su se tamo sastali. Ako se više puta sastajao sa tom devojkom, realnije bi bilo da je ubistvo počinio sa predumišljajem što bi isključilo ili smanjilo mogućnost mentalnog oboljenja. Bitno je utvrditi odnos između oca kako bi se ustanovio nekakav motiv. Sudska medicina veoma lako može da nabavi njegov DNK sa njenog tela i utvrdi njegovu krivicu - rekao je Popović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Advokat Dragoš Cukavac naveo je kako je otac ubice tvrdio kada je počinio svoj zločin da ga je Alah naveo na tako nešto, što ukazuje na potencijalno postojanje verskog fanatizma.

- Maloletnička delikvencija je u porastu kako u svetu tako i ovde. Propisi u Nemačkoj što se tiče krivičnog prava i ubistva kod maloletnika, isti su kao i ovde gde se može izreći maksimalna kazna od 10 godina zatvora. Otac mladića takođe je izvršio ubistvo i trenutno je na psihijatriji, jer se utvrdilo da boluje od šizofrenije zato nije isključeno da je mladić takođe mentalno oboleo. Kada je njegov otac počinio ubistvo pozivao se na to da mu je Alah rekao da to uradi zbog čega da postoji i mogućnost verskog fanatizma - rekao je Cukavac.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija