• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2024

08:48

Ministarka zdravlja Danica Grujičić u studiju Informera: Neće više biti liste čekanja za magnetnu rezonancu! (VIDEO)

Informer/Beta

Live TV

Ministarka zdravlja Danica Grujičić u studiju Informera: Neće više biti liste čekanja za magnetnu rezonancu! (VIDEO)

Podeli vest

Ministarka zdravlja Danica Grujičić gostujući u Info jutru komentarisala je nove programe Ministarstva zdravlja da očisti liste čekanja za magnetnu rezonancu kao i da omogući da više lekara ide u unutrašnjost zemlje.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić navela je da Ministarstvo zdravlja radi na omogućivanju da domovi zdravlja imaju svoje specijaliste i da pacijenti probleme rešavaju na lokalnom nivou.

- Nadam se da će se vratiti poverenje naroda u medicinu pogotovo posle gomile lažnih internet dijagnoza i teorija zavere u vezi vakcina. Početkom 2000-tih godina je oduzeta mogućnost domovima zdravlja da rešavaju probleme na nivou doma i sve se svelo na lekare opšte prakse. Moramo da napravimo da svaki lekar opšte prakse bude specijalista opšte medicine i takođe omogućimo da specijalisti mogu da se dodatno specijalizuju za, pulmologiju, kardiologiju ili neurologiju - rekla je Grujičićeva.

Foto: informer/printscreen

 

Ministarka je dodala da Ministarstvo radi na tome da liste čekanja na magnetnu rezonancu budu smanjene i da više ne postoje.

- Specijalnosti mora više biti u domovima zdravlja pogotovo u malim sredinama kako bi pacijenti mogli odmah da počnu da rešavaju probleme. Većina zaposlenih lekara u malim sredinama su penzioneri i nema ih dovoljno zbog čega moramo da zainteresujemo mlade lekare da odu u unutrašnjost. Radimo na tome da pacijenti odmah mogu da idu na magnetnu rezonancu i idemo ka tome da nema liste čekanja - rekla je Grujičićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija