• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.01.2024

10:29

Amerika uskraćuje pomoć Prištini? Dobre vesti konačno stižu iz SAD-a! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Amerika uskraćuje pomoć Prištini? Dobre vesti konačno stižu iz SAD-a! (VIDEO)

Podeli vest

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić izjavio je da je predlog kongresmenke Klaudije Teni da SAD uskrate pomoć Prištini dok ne okonča progon Srba i ne formira ZSO izuzetno dobra vest i predstavlja izvanrednu priliku da se u najvišem i zakonodavnom telu SAD čuje glas o položaju Srba na KiM. Na ovu temu u "Info jutru" razgovarali smo sa novinarkom Oliverom Miletović.

Novinarka Olivera Miletović rekla je da je u današnjem svetu sve moguće, mada smatra da ne treba davati nikakav specijalni status ovoj izjavi.

-Kosovo i Metohija je vulkan koji tinja veš 200 godina. Sve više Albanci postaju vukovi koji imaju zakonsko pravo na ovcu. Ništa od toga ne bi bilo da ne postoji Zapad. Oni želi da se odreknemo, da prihvatimo Zajednicu srpskih opština. To će teško ići jer postoji nešto što se zove istorijsko pamćenje, a o čemu oni ne znaju ništa. Ovaj svet ne činimo samo mi. Ovaj svet čine duše mrtvih, mi i oni koji će se roditi. U svakom od nas tinja to da smo mi deca kosovskog zaveta. Srbima je Kosovo religija. Mi smo deca kosovskog zaveta. Kada bismo se toga odrekli, mi više ne bismo bili isti narod. Ovaj svet je lanac, kontinuitet. Sve te njihove inicijative su deo dnevne politike. To je ispit za nas. Možda oni misle da smo mi najgora generacija i da ćemo predati  Kosovo- rekla je Miletovićeva.

Foto: Zoran Sinko

Olivera Miletović

Ona se nadovezala na različite torture koje su Srbi na Kosovu trpeli godinama i nadovezala se na slučaj Đorđa Martinovića.

-Da li je danas teže? Ja pamtim vremena kada je bilo mnogo teže biti Srbin u Srbiji. Ja pamtim... Bila sam devočica u to vreme kada je Đorđe Martinović napadnut na svojim njivama. Njemu su Albanci u debelo crevo ubacili motku na kome je bila razbijena flaša. Operisala su ga dva albaska lekara koja su tu flašu razbili umesto da je izvade. Nekako je došao do Beograda i VMA. To je postalo političko pitanje. Onda se pojavljuje Dolanc koji je napravio novu grupu lekara koji tvrde da je on to sam uradio. Tada je taj hrabri doktor odveo Martinovića u London. Tada smo dobili izveštaj da je najmanje tri osobe moralo učestvovati u tome, dakle da nikako nije mogao to sebi uraditi sam- rekla je Olivera Miletović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sandulović položio cveće na grob teroriste Adema Jašarija! Šešelj: Njegov postupak bio je plaćen! (VIDEO)
Live TV

Sandulović položio cveće na grob teroriste Adema Jašarija! Šešelj: Njegov postupak bio je plaćen! (VIDEO)

Nije jasno kako je polaganje venaca na bilo čiji grob, izazivanje verske, rasne i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a pogotovo kada se radi o kompleksu gde je sahranjeno 50 članova porodice Jašari, među kojima je 13 dece i 12 žena. U tom sukobu, u martu 1998. ubijena su i dva srpska policajca - ovako glasi deo teksta na portalu Nova.rs u kojem pravdaju postupak opozicionara Nikole Sandulovića da položi cveće na grob teroriste Jašarija. Na ovu temu razgovaramo u "Info jutru" sa predsednikom SRS-a Vojislavom Šešeljem.

08.01.2024

10:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17