• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2024

08:58

SAD i Priština kuju jezive planove protiv Srbije! Kurti planira da prinudi Srbe na KiM da služe vojni rok! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

SAD i Priština kuju jezive planove protiv Srbije! Kurti planira da prinudi Srbe na KiM da služe vojni rok! (VIDEO)

Podeli vest

Lažna država Kosovo direktno preti Srbiji i planira da uvede vojni rok koji bi bio obavezan za srpski narod u našoj južnoj pokrajini! Brojni analitičari smatraju da će Aljbin Kurti pokušati da isprovocira sukob sa Beogradom tako što bi prisilio Srbe na regrutaciju. U "Info jutru" na ovu temu govorio je predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun istakao je da ova vest za njega nije novost.

-U okviru transformacije takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga planirano je obavezno služenje vojnog roka. Taj potez je planiran, a ove godine oni počinju sa pilot projektom. Procenili su da će 2028. godine regrutni potencijal iznositi 180.000 ljudi. Verovatno će prisilno naterati i Srbe da ispoštuju tu odluku. Oni žele da stvore taj privid multietičnosti. Takozvana vlada u Prištini uvela je odluku patriotskog služenja vojske. Na osnovu toga zaključujemo da se oni spremaju za nekakav ozbiljan sukob sa Srbijom. Na jugu centralne Srbije situacija je takođe delikatna, tu mislim na Preševo i Bujanovac. Oni kažu da će tri pešadijska puka u potpunosti biti oformljena do 2025. godine. Imaju snajperska odeljenja, imaju minobacačko odeljenje... 2025. godine ta tri pešadijsa puka biti potpuno fotmirana i osposobljena- rekao je Milovan Drecun.

Foto: Masha Bandjur

Milovan Drecun

On je istakao da, po njegovom mišljenju, ovo nije provokacija, već postoje uspostavljena pravila.

-Odnos SAD-a i takozvanog Kosova na vojnom planu je jasan. Umesto da se nastavi sa pritiskom na Prištinu, oni su odlučili da se 2025. održi vežba branilaca Evrope. Imamo jednu priču koja je dvolična u političkom smislu. Uvode se s jedne strane sankcije Prištini, a s druge strane, nastavljaju se aktivnosti na vojnom planu. Plan transformacije KBS urađen je od strane američkog Instituta za upravljanje bezbednosti. Otimali su zemlju Srbima zato što planiraju da postavljaju vojne baze na severu Kosova i Metohije. Oduzimaju zemlju i na području Leposavića- rekao je Drecun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija