• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2024

12:21

Mediteranska dijeta je najbolja u svetu! Prilagođena je svima i svima prija, a mogućnosti raznovrsne ishrane su neograničeni! (VIDEO)

Informer

Live TV

Mediteranska dijeta je najbolja u svetu! Prilagođena je svima i svima prija, a mogućnosti raznovrsne ishrane su neograničeni! (VIDEO)

Podeli vest

Mediteranska dijeta sedmi put zaredom proglašena je za najbolju dijetu na svetu. Ova dijeta je zvanično odobrena od strane Američkog udruženja za srce, zbog njenih kardiovaskularnih prednosti. Na ovu temu u "Info danu" razgovarali smo sa ntricionistkinjom Brankom Mirković.

Nutricionistkinja Branka Mirković priznala je da je očekivala ovaj uspeh jer je ta dijeta najbolja i može da se prilagodi svima.

-Kad kažemo dijeta, smatramo da ona ima početak i kraj. Pedeset posto ljudi u ovo doba godine stavlja prioritet da drži dijetu i da smrša. Treba da naučimo šta je za nas dobro da jedemo. Ipak, umerenost je najvažnija. Ceo svet se složio da ova dijeta dobije najveći broj glasova jer ona sadrži najviše nutritivnih vrednosti, a može da se adaptira svim potrebama: i potrebama doba godine i onima koji pate od nekih bolesti- rekla je Mirkovićeva.

Foto: Foto: Tanja Andric

Branka Mirković

Nutricionistkinja je objasnila da su u mediteranskoj dijeti sve vrste povrća dozvoljene, a da je riba jedna od najvažnijih sastojaka.

-Povrće je najzastupljenije. Imamo i voće. Koristi se i pasulj, ali i sočivo i soja. Takođe se koriste kim, susam, orašasti plodovi koji pozitivno utiču na naš organizam. Ova dijeta može od svakog obroka može da napravi savršen. Baziramo se na autohtnone vrste i lokalna hrana. Sve namirnice su ravnomerno zastupljene. Mahune su podjednako važne kao i riba. Voće je naravno dozvoljeno i jede se i suvo i jezgrovito. Dozvoljene su sve morske ribe. Može da se koristi i morska i rečna i jezerska riba. Nema razloga da ne jedemo ribu. Preporuka je da se jede riba minimum dva puta nedeljno- rekla je Branka Mirković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija