• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

10:48

Gori mu pod nogama! Bajden nudi državu Hamasu da bi pridobio arapske glasače! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Gori mu pod nogama! Bajden nudi državu Hamasu da bi pridobio arapske glasače! (VIDEO)

Podeli vest

Ponudu Džozefa Bajdena prema Hamasu i njen dublji kontekst poput približavanja arapskom biračkom telu u SAD, komentarisali su gosti Info jutra, Miroslav Stojanović bivši dopisnik Politike iz Nemačke i profesor geopolitike Srđan Perišić.

Miroslav Stojanović bivši dopisnik Politike iz Nemačke objasnio je da Džozef Bajden nudi mirovno rešenje Hamasu u cilju pridobijanja 3 miliona arapskih glasača u SAD.

- Pravo samoodbrane Izraela niko ne poriče, ali ono što rade u Gazi daleko prelazi tu granicu. Zato ih je sa razlogom Južnoafrička Republika tužila za ratne zločine. Bajden sada pokušava da ponudama prema Palestincima umiri tenziju pred izbore, jer SAD ima 3 miliona arapskih glasača koji su do sada uvek glasali za demokrate. Izrael smatra da ima prava da se brani i da je sve krenulo od oktobarskog napada Hamasa, Netanjahuova vlast nastoji da očisti Palestince i ni ne razmatra formiranje palesktinske države - rekao je Stojanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Profesor geopolitike Srđan Perišić ukazao je na ubistvo Ritseka Rabina kao momenat sprečavanja međusobnog priznavanja Izraela i Palestine, kao i na sumnjivu smrt Jasera Arafata.

- Izrael se uopšte ne obazire na žrtve i jasno je da im je meta ceo narod, a sve muškarce u Gazi karakterišu kao pripadnike Hamasa i streljaju ih. Gaza je opasana visokim zidovima opasan bodljikavom žicom, decenijama su se rađale generacije Palestinaca koje su živele u tim uslovima pa je razumljivo zašto su spremni za borbu. Ubistvom Ritsek Rabina izraelskog zvaničnika prekinute su mogućnosti međusobnog priznanja od strane Izraela i Palestine. Ubio ga je jevrejski atentator, a Jaser Arafat koji je sa Rabinom radio na miru umro je pod sumnjivim okolnostima - rekao je Perišić.


Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija