• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2024

12:57

Svi smo važni! NAOS u akciji pomoći ugroženim porodicama! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Svi smo važni! NAOS u akciji pomoći ugroženim porodicama! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info jutro" o borbi protiv nasilja pričali smo na jedan drugačiji način. Govorili smo o pomoći žrtvama, osnaživanu porodica i žena, mladih i prevenciji nasilja. Ove teme su i u fokusu rada Nacionalne asocijacije za podršku - "NAOS", koju vodi gošća emisije Maja Jovanović.

Maja Jovanović iz Nacionalne asocijacje za podršku istakla je na samom početku svoj višedecenijski rad koji pokriva mnogobrojne aktivnosti od kojih je veliki broj onih koje imaju humanitarni karakter.

-Svaki put su te aktivnosti sve veće i šire. Gabarit je sve veći. Ovaj put smo u saradnji sa manastirom Rainac počeli da obilazimo ugrožene porodice. Veliku zahvalnost dugujem našim sponzorima koji se uvek odazovu na naše pozive. Ljudi imaju veliku empatiju. Ono što smo mislili da se izgubilo vraća se. Čuju se priče. Imamo mnogo samohranih majki koje nemaju mogućnosti nikome da se obrate. U procesu su brojni projekti koji će biti sprovedeni ove godine. Tim koji nas prati je tim vrhunskih stručnjaka- rekla je Jovanovićeva.

Foto: Masha Bandjur

Maja Jovanović

Ona je podelila sa gledaocima "Informer" televizije svoje iskustvo sa ugroženim porodicama.

-Imala sam slučaj dve bake, rođene sestre gde je jedna slepa, a druga gluvonema. Stari su nam jako ugroženi. Na terenu imamo veliki problem sa ženama koje trpe određene opstrukcije. Kada vi osnažite ženu iz jednog prostora gde ona nema pokretač, onda vi osnažujete i porodicu. Onda misija nije jednolična. Tako dajemo doprinos na svim nivoima. Najteže je kada majke nemaju podršku. Onda će biti ugnjetavana od strane svog partnera. Imamo ugrožene starije osobe koje su odbačene i diskriminisane i odbačene od društva- rekla je Maja Jovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tajkun Đilas dehumanizuje predsednikovu porodicu! Pirpadnici opozicije sami sebi su postali najveći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

Tajkun Đilas dehumanizuje predsednikovu porodicu! Pirpadnici opozicije sami sebi su postali najveći neprijatelji! (VIDEO)

Nakon izbornog poraza Đilas je povukao nemoralni, očajnički potez! Cilj mu je da predsedniku Vučiću, koji ga je ubedljivo pobedio na izborima, sada uništi porodicu, pa udara na sve strane i sve članove. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Predrag Jeremić, urednik Informative Pink portala i doktorka Aleksandra Tomić, članica predssedništva Srpske napredne stranke.

26.01.2024

10:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija