• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

17:28

Kurti hoće da tuži Srbiju za genocid! Zapad hoće da realizuje projekat velike Albanije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Kurti hoće da tuži Srbiju za genocid! Zapad hoće da realizuje projekat velike Albanije! (VIDEO)

Podeli vest

Poslednje poteze Aljbina Kurtija po kojima on želi da podnese tužbu protiv Srbije za genocid, komentarisali su gosti Info dana, analitičar Ljubiša Đurović i novinarka Olivera Miletović.

Analitičar Ljubiša Đurović istakao je da Aljbin Kurti ne bi razmišljao o podnošenju tužbe protiv Srbije za genocid, da ne misli da za to ima podršku od strane partnera sa Zapada.

- Međunarodna zajednica ima dvostruke standarde prema Srbiji gde stotine hiljada stradalih u Jasenovcu nisu genocid dok nekoliko hiljada Albanaca jeste. Kurti ne bi tužio Srbiju da ne misli da ima zaštitu od strane Zapada. Albanci se vređaju kada ih nazivamo šiptari, a na albanskom oni se međusobno tako oslovljavaju. Što se tiče Džaferija u Makedoniji, on je bio UČK terorista koji je sada postao premijer Severne Makedonije uz naklonost međunarodne zajednice - rekao je Đurović.

Foto: Masha Bandjur

 

Novinarka Olivera Miletović navela je da smo od petog oktobra do 2012. godine živeli u zemlji koja je glorifikovala dezertere, a ljude koji su branili Srbiju slala u Hag.

- Proces otimanja Kosova od Srba traje vek i po, a danas kao izvođača radova imamo Kurtija. Ne radi se o nezavisnom Kosovu nego o projektu velike Albanije kao centralnog Anglo-Saksonskog projekta. Od petog oktobra do 2012. godine smo živeli u državi gde su se slavili dezerteri, a oni koji su Srbiju branili završili su u Hagu. Napad na Gorance samo znači da mi nemamo garanciju da će se Albanci zaustaviti na nezavisnom Kosovu već bi imali ambicije za dalju ekspanziju - rekla je Miletovićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pritisak ili samo predstava za javnost? Kvinta Kurtiju: Ne smeš da ukineš dinar na KiM!
Politika

Pritisak ili samo predstava za javnost? Kvinta Kurtiju: Ne smeš da ukineš dinar na KiM!

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD napominju da je nedavna uredba takozvane centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju i zabrani prometa sa Srbijom, koja navodno ima za cilj da "smanji falsifikovanu gotovinu, zaštiti finansijsku stabilnost, kao i da poveća transparentnost tokova gotovine", ipak izaziva zabrinutost u pogledu uticaja posebno na zajednice sa srpskom većinom.

28.01.2024

13:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija