• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2024

08:59

Kurtiju smeta svaki simbol srpstva na Kosovu i Metohiji! Njegov cilj je da naš narod zastraši, ućutka i protera! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Kurtiju smeta svaki simbol srpstva na Kosovu i Metohiji! Njegov cilj je da naš narod zastraši, ućutka i protera! (VIDEO)

Podeli vest

Da li će Srbija da pokrene istragu protiv onih koji šalju oružje Aljbinu Kurtiju? Možda je bolje i preciznije pitanje kome se treba obratiti: Savetu bezbednosti UN ili Međunarodnom sudu pravde? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić.

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić naveo je da nažalost, svakodnevno imamo loše vesti sa Kosova i Metohije, a naročito sa severa gde je većinsko stanovništvo srpsko.

-Tu se svakodnevno čini mnogo toga. Aljbin Kurti je u tom smislu maštovit čovek i koristi sve mogućnosti koje mu se pružaju. Nažalost, ljudi sa zapada koji su prisutni na Kosovu dozvoljavaju mu da sprovodi taj plan kršeći sva moguća prava. U poslednje vreme Aljbin Kurti šalje policiju da sklanja svaki simbol Srbije. To je jasna namera Prištine da svako srpsko prisustvo na Kosovu uklone, zabrane i proteraju. Zastrašuju Srbe da nikako ne iskazuju da se nalaze u srpskoj zemlji. Cilj je da se Srbi nateraju da ćute. Kurti je sklonio tablu u opštini Leposavić da bi stavio svoju tablu. Tako on demonstrira silu, moć i navodnu nezavisnost. Čini se sve u pogledu toga da se ospori da su Srbi na prostoru Kosova na svojoj zemlji. Ta tendencija će u budućnosti biti u sve većoj mogućnosti. Što više on insistira na neprijateljstvu sa Srbima, to je njegov rejting među Albancima veći- rekao je Garić.

Foto: Tanja Andric

Miloš Garić

On je istakao da sada dolazimo u situaciju da se zapitamo da li je moguće da su velike sile, koje su došle da uspostave normalno stanje na KiM, učinile toliko toga da se napravi jedan potpuni haos i metež.

-Jedna od stvari je i naoružanje. Istovremeno Kurti zabranjuje srpske simbole na Kosovu, naoružava se, pokušava da zabrani dinar... Videćemo šta će biti oko tog dinara. Vrlo je važno da ta odluka Centralne banke u Prištini 1. februara ne stupi na snagu. Ove godine biće velikih tenzija jer smatra da je pravi trenutak da postigne sve svoje ciljeve. Oni su se naoružali u velikoj meri. SAD, Engleska i Turska prednjače u naoružanju Kosova i Metohije. Po Rezoluciji 12/44, pa čak i po Ustavu, oni nemaju prava da se naoružaju- naveo je Miloš Garić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija