• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

18:00

Evropa ustaje protiv globalističke elite! Francuski farmeri hoće suverenu državu i organsku hranu! (VIDEO)

informer.rs

Live TV

Evropa ustaje protiv globalističke elite! Francuski farmeri hoće suverenu državu i organsku hranu! (VIDEO)

Podeli vest

Zemljoradnici Francuske i Nemačke odlučili su se na otvorenu borbu protiv zelene agende koju im propagira Brisel, o čemu su govorili gosti Info dana, Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost i novinar iz Pariza Saša Pešić.

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost objasnio je da se preko leđa Evrope lome geopolitički potezi koje povlače Sjedinjene Američke Države.

- Svi protesti u zemljama EU pokrenuti su zbog nerazumnog trošenja novca od strane elita. Francuska je ostala bez ruda koje je ekspoloatisala u Africi, a Nemačka je ogroman novac slala Ukrajini. Evropa je ta preko čijih se leđa lome geopolitički potezi SAD, a Rusija će u budućnosti kontrolisati 30% svetskog izvoza žitarica. Evropa je zavisna od odluka Amerikanaca što će je dovesti do pada životnog standarda njenih građana - rekao je Blažić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Blažić je dodao da administracija u Briselu otvoreno propagira zelenu agendu zemljama EU i to direktno na štetu zemljoradnika koji su njome najpogođeniji.

- SAD se uvek nekako izvuče iz konflikata koje počne dok Evropa strada. U Francuskoj su poljoprivrednici su blokirali sve žice kucavice Pariza. Administracija u Briselu gura zelenu agendu na direktnu štetu ljudi koji tu privredu čine. Orbana zvanični Brisel smatra za desničara, zato što ne želi da slepo prati agendu EU, dok im konzervativna Poljska ne smeta, jer šalje pomoć Ukrajini - rekao je Blažić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Novinar iz Pariza Saša Pešić naveo je da je 15 farmera oko podneva uhapšeno pod optužbom da blokiraju saobraćaj što čini prva hapšenja na ponovljenim protestima.

- Trenutno je blokirano svih 8 prilaznih puteva Parizu, a prvi poljoprivradnici su upali u najvećui veleprodajnu pijacu koja snabdeva ceo grad. Policija je uspela da napravi punkt da bar spreči traktore da je blokiraju. Danas oko podneva su se desila prva hapšenja gde je 15 poljoprivrednika uhapšeno zbog remećenja saobraćaja. Poljoprivrednici imaju više zahteva, a glavni cilj im je da Francuska zadrži suverenitet u pogledu na Brisel - rekao je Pešić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17