• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

22:07

Amerika je kolonizovala Evropu, dok Rusija cveta i pod sankcijama! Ukrajina bi da mobiliše 500 hiljada, ali im je nestalo dolara!

Informer

Live TV

Amerika je kolonizovala Evropu, dok Rusija cveta i pod sankcijama! Ukrajina bi da mobiliše 500 hiljada, ali im je nestalo dolara!

Podeli vest

Gosti Info večeri govorili su o aktuelnom stanju ekonomske zavisnosti Evrope od SAD, kao i ekonomski napredak Ruske Federacije uprkos sankcijama i kontinuiranim okršajima duž fronta u Ukrajini.

Stručnjak za bezbednost Nikola Antić osvrnuo se na krizu koja je pogodila američki dolar u periodu između 1991. i 1995. godine prošlog veka.

- Od 1991. do 1995. godine sprečena je devalvacija dolara, jer u slučaju da je do nje došlo to bi destabilizovalo ekonomiju celog sveta koji je tada većinom zavisio od dolara. Stradanje Gadafija nam je jasno stavilo do znanja šta bi se dogodilo onima koji bi pokušali da se otrgnu dolaru - rekao je Antić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Predsednica društva sunarodnika Rusije Marina Galoža ukazala je na ekonomski rast Ruske Federacije od 4% u proizvodnji i rast od 2.5% u namenskoj industriji uprkos sankcijama.

- Nezaposlenost u Rusiji je na ispod 3%, a Rusija ima ogromnu količinu proizvodnje retkih metala dok je industrijska proizvodnja porasla za 4%. Namenska industrija je zabeležila rast od 2.5%, a trenutno je u proizvodnji i nova magistrala duž bajkalske pruge. Šta god Zapad spremi za Rusiju će im se vratiti trostruko bilo u aspektu, ekonomije, rata ili politike. Evropa je navikla da živi na ruskom gasu i uranijumu iz Afrike, a kada je Rusija izbacila Francusku iz Afrike upali su u krizu - rekla je Galoža.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Politički analitičar Vukašin Đoković naveo je da su Zapadni mediji stalno komentarisali kako je rusko naoruažanje zastarelo i kako Rusija nema snage da nastavi sa daljom borbom.

- Ruska Federacija je trpela mnogo od 2014. kada su im škole paljene u Ukrajini i narod diskriminisan, međutim ovo sada je prešlo u rat Rusije protiv Zapada. Njihovi mediji su stalno komentarisali kako je rusko oružje zastarelo i kako nema snage da nastavi borbu. SAD prestaje da daje pomoć Ukrajini što nije logično, jer ako Rusija nema snage valjda je treba dokusuriti. Međutim to u praksi nije istina - rekao je Đoković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Pukovnik Srbobran Radić objasnio je da su Nemci Ukrajini poslali Leopard tenkove koji se veoma loše snalaze u zimskim terenskim uslovima.

- Amerikanci su Nemce stavili pod svoju šapu i uzeli im ono malo kredibiliteta što su imali. Rusija će uspeti da ispuni svoje ciljeve denacifikacije i osiguravanja osvojenih područja Ukrajine. Nemci su Ukrajincima poslali stare tenkove koji se loše snalaze u zimskim uslovima. Oko mobilizacije od 500 hiljada koju Zelenski pominje, neće biti ništa zato što ne mogu da stignu da obuče tolike ljude, nedostaje im oprema i potpuno zavise od Zapada - rekao je Radić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Masakr stranih plaćenika! Rusi digli Šveđane u vazduh! Harkov potresla stravična detonacija, nije im bilo spasa!
KRAJ KARIJERE

Masakr stranih plaćenika! Rusi digli Šveđane u vazduh! Harkov potresla stravična detonacija, nije im bilo spasa!

Nezavidnu sudbinu francuskih plaćenika koji su ranije ovog meseca pali pod ruski udar u Harkovu, podelili su i Šveđani. Ruski dronovi su u sredu uveče uspeli da pogode privremenu lokaciju stranaca koji su se nalazili u jednoj od zgrada, rekao je Timur Sirtlanov, član prezidijuma Sveruske organizacije „Oficiri Rusije“, veteran specijalnih snaga i pukovnik u penziji.

31.01.2024

23:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija