• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.02.2024

15:42

(VIDEO)Junak dana Stojan Radenović gost u Specijalnom programu "Informera"! Odlazak na more je gubljenje vremena! Grčka je previše daleko da bismo čak tamo išli!

Informer

Live TV

(VIDEO)Junak dana Stojan Radenović gost u Specijalnom programu "Informera"! Odlazak na more je gubljenje vremena! Grčka je previše daleko da bismo čak tamo išli!

Podeli vest

U nastavku Specijalnog programa televizije Informer razgovarali smo sa profesorom doktorom Stojanom Radenovićem, najboljim srpskim matematičarem koji je predsedavao Parlamentom.

Najbolji sprski matematičar prof. dr Stojan Radenović rekao je da nije previše pažnje obraćao na opoziciju, već je više gledao šahiste i violiniste, ali insistira na tome da ih nije ignorisao.

-Politika je mnogo ozbiljna stvar. Meni je žao, ja bih im pomogao. Ovo je bio svečani dan, ali ga nisu do kraja pokvarili. Oni su prihvatili svoje kancelarije, prihvatili su platice i tako dalje. Cele godine će da nabijaju na nos da je sve pokradeno. Ako hoće neko da bude poslanik, mora da ima malo i edukacije. Kad ste vi na nekoj listi i ta lista osvoji mandate, ne može taj mandant da se uzme ili ne uzme. Poslanici nisu upućeni. Predsedavajući je po zakonu najstariji od 250 poslanika. Ja se više od 55 godna bavim matematikom, slabo idem na godišnje odmore. To je gubljenje vremena. Čovek ne može da postigne vrhunski rezultat ako ide u Grčku! Znate kako je daleko Grčka. Ne smatram da sam ja Bog, ali broj saradnika iz inostranstva iznosti više od 200, a da ne govorim od naših. Meni je ponižavajuće da idem na more, pa još u Grčku- rekao je Stojan Radenović.

Foto: Tanja Andric

Stojan Radenović

On je istakao da je u komunizmu napravljena nova klasa, a da se sad u kapitalizmu sada rađa nova klasa.

-Nisu oni bili mnogo agresivni. Čovek je biće koje je koristoljubivo. Oni su rešili sva ta pitanja: dobili su plate i pozicije. Kad sam popunjavao formular, rekli su mi da ima mesta za parking. Ja kažem da nisam vozač, a žena me pita zašto nisam uzeo za ćerku. Ja sam vrlo srećan čovek zato što sam radio sa mladima. Na Mašinskom fakultetu, kad dođe oktobarski rok, ja sam među kolegama važio kao popustljiv. Matematiku ne treba puno studenti ni da uče. Ona je ljubav. Studenti se čude što matematika nije logična. Sve primere koje navodimo u stvari nisu logični. Zadovoljstvo sa decom je u sledećem: da se napravi otklon od materijalnog. Ovo u Izraelu, u svetu, nema otklona od materijalnog- rekao je Stojan Radenović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija