• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.02.2024

09:23

Kurti izmislio navodni atentat! Drecun: "Sa njegovim glupostima sprdaju se čak i u Prištini"! (VIDEO)

Informer

Live TV

Kurti izmislio navodni atentat! Drecun: "Sa njegovim glupostima sprdaju se čak i u Prištini"! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski narod sa Kosova i Metohije, održaće danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i Međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak na njihovim ognjištima. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Milovan Drecun, dosadašnji predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Aljbin Kurti pokušava da skrene pažnju javnosti sa ovog skupa i čitavog haosa na Kosovu tako što je izmislio navodni atentat.

Milovan Drecun, dosadašnji predsednik skupštinskog Odbora za KiM rekao je da svi odavno dobro znaju situaciju na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanja Andric

Milovan Drecun

-Svi dobro znaju situaciju na KiM. Tu mislim na vlade određenih zemalja. Predsednik Vučić je veoma uverljivo govorio o poziciji srpskog naroda na KiM. Tako da ne postoji manjak informacija. Ipak su Zapad i Kurti sa svojim režimom najosetljiviji na proteste Srba. Oni misle da to može da izazove sukobe. Ako oni iskažu neslaganje sa njegovim političkim odlukama, onda taj protest može da izazove nešto mnogo značajnije. Protest kombinovan sa snažnim političkim delovanjem Beograda je nešto što može da natera Prištinu na racionalno političko ponašanje. Da se prestane sa tretiranjem Srba kao građana drugog reda. Kurti je postao previše nasilan, pa se bojim da će takav biti i sada kada se prave ovi protesti. Juče su se pojavili neki natpisi koje je istakla takozvana fantomska teroristička organizacija. Bojim se da sve to liči na pripremu novih nasilnih akcija Prištine. To može da im posluži na naredna kašnjenja. Kurti priprema teren da može da primeni specijalne jedinice. Potreban mu je najmanji povod- rekao je Drecun.

On je objasnio da će se jačina tog skupa ocenjivati na osnovu toga koliko ljudi se pojavilo na tom skupu, pa je zato važno da Srba bude što više. 

-Oni time pokazuju koliko su im životi ugroženi na Kosovu i Metohiji. Kurti ni posle sednice Saveta bezbednosti na kojoj su svi stavili do znanja da on nije trebalo tako da se ponaša, on odmah pokušava da posle blamaže koju je doživeo na toj sednici, izmislio je pokušaj atentata. Sa tim se sprdaju i u samoj Prištini. On želi da opravda svoje dalje namere koje nisu daleko od nasilja prema srpskom narodu. Politički neuspeh pokušava da opravda glupostima da je Beograd pokušao atentat na njega. Njemu je samo mržnja i nasilje u glavi, ne možemo onda očekivati da će se drugačije ponašati- rekao je Drecun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U Kosovskoj Mitrovici protesti protiv Kurtija! Ovo je samo deo slagalice koja treba da dovede do formiranja ZSO! (VIDEO)
Live TV

U Kosovskoj Mitrovici protesti protiv Kurtija! Ovo je samo deo slagalice koja treba da dovede do formiranja ZSO! (VIDEO)

Srpski narod sa Kosova i Metohije, održaće danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i Međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj. U emisiji "Info jutro" gost je bio Marko Matić iz Centra za odgovorne medje. Sa njim komentarišemo najavljene proteste i celokupnu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.

12.02.2024

08:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija