• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2024

12:50

Evo koju tajnu poruku je preneo lider Rusije svojim američkim neprijateljima! O intervjuu Takera Karlsona sa Putinom bruji ceo svet! (VIDEO)

Informer

Live TV

Evo koju tajnu poruku je preneo lider Rusije svojim američkim neprijateljima! O intervjuu Takera Karlsona sa Putinom bruji ceo svet! (VIDEO)

Podeli vest

Danas u "Info danu" razgovarali smo o intervjuu Takera Karlsona sa predsednikom Vladimirom Putinom. Ovaj intervju pogledalo je više od 4 miliona ljudi manje od sat vremena nakon objavljivanja. Gosti "Info jutra" na ovu temu bili su novinar "Informera" Nenad Matejić, pukovnik Mirčeta Jovanović, a putem vajber uključenja javio se ratni reporter Danijel Simić.

Novinar "Informera" Nenad Matejić rekao je da je predsednik Rusije, koji se nalazi u medijskoj izolaciji, jedva dočekao da ugosti američkog novinara.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nenad Matejić

-Njegov gest je jedno naslađivanje zbog mogućnosti da kaže sve što mu je na duši. Politika postoji, svet je ispolitizovan. Ipak, ne možemo da zaboravimo Takerovu poslovnu želju za postizanjem uspeha. Doduše, on je sada crna ovca u Americi. Došlo je vreme da svoju želju ostvari. On nije naivan čovek. U pitanju je jedan ozbiljan čovek koji kad je postao sam svoj gazda, pokrenuo je svoju platformu gde će pričati sve šta želi mesecima. Jedino što je važno u tom intervjuu je to da Amerikanac kaže da je rat počeo intervencijom Rusije na Ukrajinu, a Putin kaže da je rat počeo 2014. godine. Asistent mu donosi fotokopirana istorijska dokumenta da Amerikancu pokaže istoriju Rusije. Ukrajinci su odmah to izvrdali i tvrdili da je Putin to izvrnuo. Što se tiče toga gde ko živi, mi smo navikli da se te granice mogu ispravljati samo ratom. Neko će reći Ukrajina, ali Pandorina kutija otvorena je invazijom na Jugoslaviju. Pogaženo je međunarodno pravo- rekao je Nenad Matejić.

Pukovnik Mirčeta Jokanović istakao je Putinovo simbolično skidanje sata sa ruke i pokušao da objasni simboliku tog čina.

Foto: Masha Bandjur

Mirčeta Jokanović

Foto:  

-Skidanje sata je poruka: "Meni vreme ništa ne znači, a vama ističe vreme". Dva puta je Karlson pokušao da obavi intervju, pa su ga sprečili. Da li su mu namerno dozvolili da sada do toga dođe kada je izborna godina? Možda oni više ne žele da budu direktni učesnici u ratu. Ukrajina znači u kraju. To je krajišni pojas. Mislim da je Putin ispustio priču o Tatarima i oslobađanju Krima. Bio je previše mek u tom delu. Na karju je to opet bilo rusko. Verovatno je želeo da pošalje mirovnu poruku- rekao je Mirčeta Jokanović.

Ratni reporter Danijel Simić javio se putem vajber uključenja i dao svoje lično mišljenje o Takerovom intervjuu sa Putinom.

Foto: Informer

Danijel Simić

-Najjači utisak ostavilo mi je ono što se dogodilo pre intervjua. Za nas je to nešto svakodnevno, ali za zapadnu publiku to je šokantno. Karlson je prvi američki novinar koji je intervjuisao Putina od 2022. godine. To je po mišljenju zapada skandalozno, ali ako je to tako, onda neka jasno kažu da li su oni u ratu sa Rusijom ili ne. Putinov čas istorije mnogo je razumljiviji nama. Zapadnoj publici teško da je to jasno. Karlson je Putinu u jednom trenutku rekao da on ima enciklopedijsko znanje. Vladimir Putin je omiljen među Srbima zato što je došao posle Borisa Jeljcina, kojim smo bili razočarani. Putinova priča o Jugoslaviji nije baš sasvim tačna kada on kaže da je Jeljcin morao da podrži Jugoslaviju. Jeljcin se ništa ozbiljno nije zauzeo za Srbe- rekao je Danijel Simić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija