• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2024

13:47

Kurti nikada neće imati državu i on to zna! Bez priznanja naše zemlje, zauvek će ostati okrnjen i nedorečen! (VIDEO)

Informer

Live TV

Kurti nikada neće imati državu i on to zna! Bez priznanja naše zemlje, zauvek će ostati okrnjen i nedorečen! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gost emisije bio je Vinko Pandurević, general u penziji.

Vinko Pandurević, general u penziji smatra da ono što je rekao predsednik Vučić najbolje i opisuje njegov nastup na sednici Saveta bezbednosti.

Foto: Masha Bandjur

Vinko Pandurević

-Svet malo zna o dešavanjima na Kosovu i Metohiji. Oni koji su pratili tu sednicu mogli su da čuju štošta novo. Ovde treba posmatrati širi koncept. Rezolucija 12/44 nije zakovala nikakve odnose već je donela mogućnost da se organizuju privremene uprave koje će biti prelazno rešenje do konačnog rešenja kosovskog pitanja. Upravo mi sada prisustvujemo raskrsnici: u jednom vozu se nalaze privremeni organi Prištine zajedno sa zemljama Kvinte, a u drugom vozu nalazi se vlada Srbije. Prvi voz se kreće brže nego naš jer ima mnogo jače pogonsko gorivo. Zemlje Kvinte pokušavaju na sve moguće načine da Rezoluciju 12/44 stave ad acta. Predsednik insistira na miru i stabilnosti. Moramo imati na umu da je zaštita Srba na Kosovu primarno pitanje. Kruti to zna i zato nas provocira- rekao je Pandurović.

On je objasnio zbog čega je na tablici ispred predsednika Vučića stajao natpis Srbija, dok je na tablici ispred Aljbina Kurtija stajalo njegovo ime i prezime.

-Po povelji UN Savetu bezbednosti mogu da prisustvuju zemlje članice i drugi koji to nisu. Zato je na Kurtijevoj tablici stajalo njegovo ime. On sebe smatra državom i želi atribute državnosti da zaokruži. Mnoge zemlje članice Saveta bezbednosti su bile drugačijeg stava nego što su bile ranije. Jedino tako možemo tražiti zaštitu prava Srba. Ja sam siguran da će posle ove sednice neke stvari krenuti drugim tokom. Kuri smatra da ima državu, ali bez naših dozvola da uđe u UN on ostaje okrnjen i nedorečen- rekao je Pandurović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurtijevi saveznici mu okrenuli leđa! Amerika i Francuska kritikovale odluke Prištine! (VIDEO)
Live TV

Kurtijevi saveznici mu okrenuli leđa! Amerika i Francuska kritikovale odluke Prištine! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gost emisije bio je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije.

09.02.2024

12:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija