• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2024

12:35

Kurtijevi saveznici mu okrenuli leđa! Amerika i Francuska kritikovale odluke Prištine! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Kurtijevi saveznici mu okrenuli leđa! Amerika i Francuska kritikovale odluke Prištine! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gost emisije bio je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je, za razliku od njega, predsedinik Vučić čovek kji nikada neće reći da je postignuta velika pobeda.

Foto: Masha Bandjur

Ivica Dačić

-Ima tri razloga za to što je ovo velika pobeda. Velika stvar je to što smo dobili ovu sednicu. Jedna stvar je da tražite da se sednica održi, ali oni su uveli proceduralno glasanje da se održi ta sednica. To je prva pobeda. Drugo, odmah su krenuli ovi sa zapada da traže zatvorenu sednicu. Tu mislim pre svega na Veliku Britaniju. Oni to pravdaju time da se ne raspiruju tenzije. Od kad smo Vučić i ja napravili vlast, mi nikada nismo učestvovali na zatvorenoj sednici. Mi to nismo hteli da prihvatimo. Tu nam je pomogla Gvajana i ja im se i ovaj put ponovo zahvaljujem. Treća stvar je u tome što je predsednik Vučić dobro iskoristio vreme. Vi imate deset minuta da kažete to što imate. Nakon toga govore oni koji su tu pozvani. Šefica Umnika je dobro govorila. Zijade je locirala nekoliko pitanja koja su bitna. Umnik se nedovoljno žali Savetu bezbednosti na svoju poziciju na Kosovu. Kurti njih smatraju nepotrebnim. Oni smatraju da su oni ostatak Rezolucije 12/44 koja više ne treba da postoji- rekao je Ivica Dačić.

On je rekao da je Vučićev govor na sednici Saveta bezbednosti bio argumentovan, čvrst i odmeren, baš kakav treba da bude.

-Tako su svi mogli da vide ko je glavni krivac, a to je svakako Kurti. O tome su čak i Albanci pričaju. Međunarodna zajednica do sada nije reagovala oštro na sve ono što on radi. Vučić je jasno ukazao na kršenje Briselskog sporazuma i kršenje Rezolucije 12/44. Većina država članica osudilo je jednostrani potez Prištine. Opšte situacija je jedna tema, a dinar je druga, sasvim konkretna tema. Zato su gotovo svi osudili taj jednostrani potez i pozvali Kurtija da odustane od toga i pregovara sa Srbima. Njihovi saveznici bili su protiv njih na ovoj sednici. Amerika i Francuska su kritikovali ove odluke- rekao je Dačić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prikazali smo celom svetu istinu o Kosovu! Jučerašnja sedinca pokazala da imamo sjajne diplomatske odnose! (VIDEO)
Live TV

Prikazali smo celom svetu istinu o Kosovu! Jučerašnja sedinca pokazala da imamo sjajne diplomatske odnose! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gost emisije bio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

09.02.2024

10:29

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija