• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2024

14:38

Dok se Vučić u Njujorku bori za KiM, Đilasovci u Strazburu priželjkuju ukidanje fondova EU! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Dok se Vučić u Njujorku bori za KiM, Đilasovci u Strazburu priželjkuju ukidanje fondova EU! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gosti emisije bili su analitičar Branko Radun i Miloš Terzić,

Miloš Terzić pomoćnik direktora kancelarije za KiM smatra da je ova sednica bila izuzetno značajna za našu zemlju, jer da nije bilo tako, ne bismo drhtali da li će se ona uopšte održati.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miloš Terzić

-Pitanje Kosova i Metohije izmešteno je u EU, čime je naneta velika šteta Srbiji. Zahvaljujući veštom diplomatskom umeću, Aleksandar  Vučić je lično doveo do toga da 29 zemalja otprizna nezavisno Kosovo i Metohiju. Na ovoj sednici predsednik je snagom argumenata objasnio šta preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji. Kruti stvara nepodnošljive uslove za život srpskog naroda sa ciljem da sprovede etničko čišćenje i u tome ima podršku nekih centara sa Zapada. Njegov cilj je da stvori Veliku Albaniju i da ne formira ZSO. Bez mera prinude usmerene na Prištinu, sve se svodi na oštre i manje oštre zahteve. Osnova Briselskog sporazuma je formiranje ZSO. Prošlo je 11 godina od onoga što je dogovoreno i što je potpisano- rekao je Terzić.

Analitičar Branko Radun komentarisao je i sraman potez opozicije u Strazburu gde su tražili da se uvedu sankcije sopstvenoj zemlji.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branko Radun

-Tačno je da Srbiji nedostaje politička zrelost da se okupimo oko ključnih nacionalnih ciljeva. Borba za tapiju koju imamo na Kosovu trebalo bi na stranu da stavi političke razlike, ali vidimo da nije tako. Treba reći da u Briselu nije bila cela opozicija. Neki su to podržavali, a neki nisu. Oni su lobirali da Srbija dobije negativnu ocenu u Evropskom parlamentu. Oni idu logikom: što gore, to bolje! Ako dođe do blokade fondova EU, nezadovoljstvo naroda će porasti. Ali to je loša logika jer ja vidim reakcije na društvenim mrežama. Svi su jedinstveni u osudi onoga što su uradili, čak i oni koji ih podržavaju. Oni ne mogu da veruju da su opozicionari išli tamo da traže sankcije za Srbiju da bi oni dobili političke poene. Kurti je dovođen i odvođen sa vlasti po želji Vašingtona. On nije neko ko prkosi Zapadu. State department vrlo kritički govori o Kurtiju. On nema dobru komunikaciju sa tim centrom moći. Imamo Veliku Britaniju, Nemačku i neke centre moći u Vašingtonu koji podržavaju Kurtija. State department ne žele haos na ovim prostorima i to je njihov interes. Oni ne žale Srbe kada kritikuju Kurtija, već im ne odgovara haos na ovim prostorima- rekao je Radun.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurti nikada neće imati državu i on to zna! Bez priznanja naše zemlje, zauvek će ostati okrnjen i nedorečen! (VIDEO)
Live TV

Kurti nikada neće imati državu i on to zna! Bez priznanja naše zemlje, zauvek će ostati okrnjen i nedorečen! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gost emisije bio je Vinko Pandurević, general u penziji.

09.02.2024

13:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija