• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2024

22:25

Šiptari su vekovima služili sultane i druge osvajače! Imaju ledene odnose sa susednim narodima! (VIDEO)

Informer

Live TV

Šiptari su vekovima služili sultane i druge osvajače! Imaju ledene odnose sa susednim narodima! (VIDEO)

Podeli vest

Pokušaj SAD da razjedini srpsko stanovništvo uz saradnju Aljbina Kurtija i domaće opozicije, komentarisali su gosti Info večeri, predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, novinar Dragan Vujičić, Dragan Petrović sa Instituta za privredu i politiku i politički analitičar Luka Stajčić.

Predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski istakla je da režim Aljbina Kurtija u sebi sadrži sve osnovne elemente genocida nad jednim narodom.

- Režim Aljbina Kurtija ima sve elemente genocida, govorimo o ukidanju plata i penzija Srbima i fizičkom obračunu sa temeljima srpske državnsti na KiM. Strožije su SAD osudile ukidanje dinara na KiM nego što je to uradila naša probriselska opozicija uradila - rekla je Milica.

Foto: Masha Bandjur

 

Novinar Dragan Vujičić naveo je da Tramp može biti povoljan za Srbiju, jer na njegovoj strani političke opcije ima onih koji imaju razumevanja za Republiku Srbiju.

- Aljbin Kurti je 1999. godine uhapšen zbog organizovanja demonstracija u toku NATO agresije, zbog čega je završio u niškom zatvoru. Nama je Tramp bitan, jer na njegovoj strani političke opcije ima ljudi koji nas razumeju. Multipolarni svetski poredak se razvija i potpuno je jasno da zamrznuto stanje RS, Crne Gore i KiM, predstavljaju kamen u cipeli Zapadu, jer tu ima Srba koji ne žele da im dozvole da sprovode svoje krvoločne namere. Dobro je što se Albanci ne naseljavaju na severu Kosova - rekao je Vujičić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Dragan Petrović sa Instituta za privredu i politiku govorio je o tome da su Albanci okruženi narodima prema kojima gaje revizionizam i antagonizam. 

- Albanci su unikatan narod, jer na kontinentu nemaju nijedan srodni narod i jedini su sa većinski muslimanskim stanovništvom u Evropi. Pored toga su okruženi narodima prema kojima gaje revizionizam i antagonizam. Igra sa SAD im je donela veliku sreću, jer je nastavila britansku politiku represije Slovena i pavoslavaca koje je videla kao saveznike Rusiji. Šiptari su jedini koji su do kraja Osmanskog carstva verno služili sultanu, dok su drugi narodi želeli nezavisnost - rekao je Petrović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Politički analitičar Luka Stajčić ukazao je na to da je ukidanje dinara samo nastavak fašističke agende Aljbina Kurtija prema srpskom stanovništvu na KiM.

- Srbija se neće predati i ide ka ostvarenju svih svojih zacrtanih ciljeva među kojima je očuvanje svog teritorijalnog integriteta. Ukidanje dinara je samo nastavak fašističke agende Aljbina Kurtija. Status Republike Srpske mora da se očuva i nadam se da će međuanrodna zajednica pokušati da bude neutralna - rekao je Stajčić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija