• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2024

13:12

Lepa Lukić umalo spustila slušalicu kada je dobila vest da će primiti Sretenjski orden! Predsednik Vučić dodelio više od sto odlikovanja zaslužnima! (VIDEO)

Informer

Live TV

Lepa Lukić umalo spustila slušalicu kada je dobila vest da će primiti Sretenjski orden! Predsednik Vučić dodelio više od sto odlikovanja zaslužnima! (VIDEO)

Podeli vest

Povodom Dana državnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je 107 ordena. Među nagrađenima nalaze se brojne diplomate, književnici, novinari, glumci, sportisti, pevači... Svečana ceremonija održana je u zgradi Predstavništva. U "Info jutru" gostovali su neki od dobitnika ordena: pevačica Lepa Lukić i umetnice Marija i Marina Gobović.

Pevačica Lepa Lukić ispričala je kako se iznenadila kada je čula da će dobiti orden, ali da je malo falilo da spusti slušalicu kada su je pozvali da joj jave divnu vest!

Foto: Tanja Andric

Lepa Lukić

-Prijatno sam se iznenadila. Javili su mi u sredu, a to je bilo u četvrtak. Bila sam u Beču, u romingu. Rekli su mi da imaju lepu vest za mene. Dobila sam puno lepih nagrada, a ovo je pečat na sve te nagrade. Hvala predsedniku. Ranije su ljudi više bili željni u dijaspori, jer se manje odlazilo u Ameriku i Kanadu. Oni sada često dolaze, pa se ta želja malo smanjila. Ja imam mnogo snimaka za Radio Beograd. Pevala sam izvornu muziku i pevam je i dan danas. Neke novokomponovane pesme deluju kao izvorne. Onda je bilo manje televizija. Sada više toga ima i promovišu se pesme. Ja sam prirodnim putem postala pevačica. Sama sam se izborila. U to vreme niko nije imao menadžera- rekla je Lepa Lukić.

Umetnice Marina i Marija Gobović istakle su da su počastvovane ordenom koji su dobile i da za njih to predstavlja veliki podstreh.

Foto: Tanja Andric

Marina i Marija Gobović

-Ovaj Sretenjski orden predstavlja krunu za naš rad. Bili smo u Njujorku, Bostonu i na Floridi. Držali smo radionice gde smo mališane učili izvornoj muzici i zaista je bilo lepo.  Imamo pet objavljenih albuma do sada, dva dečja i tri albuma izvorne muzike. Naš muzički put išao je postepeno. Kada smo imale 19 godina održana je audicija i tu je bila velika konkurencija. Nas deset je izabrano, a među tih deset bile smo Marina i ja. Nas dve smo diplomirane pravnice. Stvarno ulažemo puno snage i energije u obe strane, obe struke smatramo profesijom. Mi se vodimo time da svaki muzički pravac treba da pronađe svoj put. Mi smo poznavale Petra Tanasijevića. On je bio sjajan kompozitor. Mi izvornu muziku prilagođavamo i mladima. Imamo puno planova za budućnost. Snimamo dva nova albuma. Jedan pravimo za decu, a drugi će biti u izvornom maniru. Pored toga čeka nas i ekranizacija naših novih pesama- ispričale su sestre Gobović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija