• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2024

18:50

Pakao u pojasu Gaze širi plamen na ostatak sveta! Evropi preti serija terorističkih napada? (VIDEO)

Informer

Live TV

Pakao u pojasu Gaze širi plamen na ostatak sveta! Evropi preti serija terorističkih napada? (VIDEO)

Podeli vest

O ratu na Bliskom istoku, ali i uticaju tog sukoba na svet, govorili su gosti u Info danu Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja i politički analitičar Stefan Srbljanović.

Politički analitičar Stefan Srbljanović kaže da sukob definitivno utiče na ceo svet i da u svakom trenutku može da se raširi na druge zemlje van Bliskog istoka.

- Ovaj sukob definitivno utiče na ceo svet i u svakom trenutku može da se raširi na druge zemlje ne samo Bliskog istoka, već i šire. Sukob u Ukrajini je trebao da se okonča ranije, ali se produžio, kao što će se odužiti i sukob u pojasu Gaze. Sukob mora da se okonča što pre zbog civila i žrtava u Gazi, ali i zbog pojedinih Izraelaca koji ne žele nastavak vojnih akcija - istakao je Srbljanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Stefan Srbljanović

 

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije ističe da Netanjahu želi da očisti sve Palestince iz Gaze, ali i da je taj sukob usko povezan sa ostalim svetskim žarištima.

- Nezamislivo je da se dešavaju rušenja ovih razmera, kao što su na Bliskom istoku. SAD pokrivaju postupke Izraela koje sprovodi u Gazi. Nadam se da Netanjahu neće krenuti u akciju da očisti milione ljudi iz Palestine, ali sve govori da će to desiti. Sukob u Gazi je vezan sa ostalim žarištima u svetu. Smatram da je Hamas imao logističku podršku ruske službe koja je zavarala Mosad i CIA-u - objasnio je Miletić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dejan Miletić i Nikola Perišić

 

Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja tvrdi da Zapadna Evropa može da bude pogodno tlo za razne terorističke napade koji su prouzrokovani sukobom u pojasu Gaze. 

- Sukob na Bliskom istoku može da se raširi i moguće je da dođe do određenih ekstrema. Zapadna Evropa može da bude pogodno tlo za razne terorističke napade koji su prouzrokovani sukobom u pojasu Gaze. Ogroman je broj žrtva u ovom ratu i mora da se reši ovo pitanje što je pre moguće, a SAD nije sankcionisao Izrael, a to govori da je moguća povezanost te dve zemlje - kazao je Perišić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija