• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2024

17:27

Ukrajina je planirala Oluju u Donbasu, ali ih je Putin sasekao! General Stupar okrio vitalne strategije ruske vojske! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ukrajina je planirala Oluju u Donbasu, ali ih je Putin sasekao! General Stupar okrio vitalne strategije ruske vojske! (VIDEO)

Podeli vest

Ključne strategije u proboju fronta u Ukrajini od strane ruske vojske i ambicije Zapada prema granicama Rusije, komentrarisao je gost Info dan, pukovnik u penziji Milorad Stupar.

Pukovnik u penziji Milorad Stupar naveo je da su Ukrajinci planirali Donbasu sličan scenario kao što je bila Oluja u Hrvatskoj tokom 1995. godine prošlog veka.

- Prema UN trenutno u svetu postoji preko 50 oružanih sukoba od ratova kartela pa sve do rata Ukrajine i Rusije. Međutim Ukrajina treba da nam izaziva zebnju, jer se rat odvija u Evropi. Ovde se radi o agresivnom širenju NATO pakta koje traje od 1989. godine na zemlje Varšavskog pakta i bivše sovjetske republike. Ukrajina je planirala oluju u Donbasu uz pomoć NATO partnera, međutim nisu očekivali žestok odgovor Rusije - rekao je Stupar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Stupar je dodao kako da je Rusija počela sa pripremom za rat još pre deset godina kada je došlo do aneksije Krima i nemira u Ukrajini.

- Ljudi moraju da shvate da su Donbas, Lugansk, Zaporžje, Marijupolj već sastavni deo Ruske Federacije. Rusi su pogrešili što nisu 2014. godine sprečili baltičke zemlje da uđu u alijansu koja je tako opkolila Kaljiningradsku oblast, koja predstavlja nož u bezbednosti NATO Evrope. Oni su potcenili Rusiju, jer se ona još pre 10 godina spremala za rat nakon pripajanja Krima. Najviše se trenutno vode borbe oko Kupjanska kako bi se odsekao Harkov i opkolili ukrajinski položaji - rekao je Stupar.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija